Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roma tror på ny "mirakelvändning"

Hopplöst underläge i returen? Inte alls. Roma tror på ett nytt mirakel.

Roma blev fullständigt överkört i den första Champions League-semifinalen borta mot Liverpool.

Det röda Merseyside-gänget sparade inte på krutet och speciellt Mohamed Salah var på ett strålande humör och sprang sönder sitt gamla lag och satte bland annat två mål i 5–2-seger.

Då behöver Roma alltså vinna med minst 3–0 hemma i returen på Olympiastadion i Rom.

Och italienarna tror det är möjligt. De har ju gjort det tidigare, relativt nyligen dessutom.

Ni minns?

"Vet vad som gick fel"

Roma var i ett liknande läge mot Barcelona i kvartsfinalen. Laget behövde vinna returen hemma med minst 3–0 efter att ha åkt på pisk med 1–4 på Camp Nou. De vinröda skrällde och vann med 3–0, sedan mittbacken Kostas Manolas frälst Rom i slutet av matchen, och tog sig till semifinalen.

Nu måste alltså ett nytt mirakel inträffa för att hoppet om att kunna spela final i Kiev den 26 maj ska bli verklighet.

- Vi måste tro på det att försöka utföra ett nytt mirakel ­­– och att säga mirakel är på sin plats, säger Romas tränare Eusebio Di Francesco under presskonferensen inför returen.

Att Roma de facto fick med sig två bortamål, via Edin Džeko och Diego Perotti på straff, var värdefullt, menar belgaren Radja Nainggolan.

- Vi lyckades få med oss två mål i slutet och det ger oss hopp att kunna klara det här. Vi kan inte göra samma misstag som i den första matchen och jag tror att alla av oss är medvetna om vad som gick fel och att det inte kommer att upprepas, säger han.

Lallana tillbaka

Ett sätt att undvika samma misstag är att ha bättre uppsikt över engelsmännens offensiv. Då torde väl åtminstone ett eller flera Roma-ögon vara klistrade i riktning mot Liverpools Salah. Eller?

- Mohamed Salah har enastående kvaliteter när de slår långt, men vi kan inte sätta tre man på honom. Vi måste ha styrkan att kunna balansera hur vi fokuserar på våra motståndare, vi måste dessutom tänka på oss själva, säger Di Francesco

En som Roma slipper att behöva fokusera på är Alex Oxlade-Chamberlain som har spelat klart för den här säsongen. Han ådrog sig en knäskada, och fick bäras ut på bår, efter drygt en kvart i 5–2-segern. Men Liverpool kan åtminstone glädjas åt att Adam Lallana är tillbaka efter över en månads skadefrånvaro och är uttagen i truppen.