Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fridolina Rolfö hoppas få chansen i EM-genrepet mot Mexiko.

Rolfö vill bevisa sig bredvid Schelin

Sett till spelstilen är Fridolina Rolfö det mest naturliga komplementet till Lotta Schelin. Hon får starta i genrepet mot Mexiko, men är ändå långt ifrån säker på en plats i anfallet i fotbolls-EM.

Hur anfallet ska formeras har varit den fråga som ekat över träningsplanerna på Hisingen i Göteborg, där Sverige den senaste veckan laddat upp inför det stundande mästerskapet i Nederländerna.

Utan att slå fast något till 100 procent har förbundskaptenen Pia Sundhage ändå varit tydig med att Lotta Schelin kommer att få ta hand om en av två forwardsplatser. Om inte annat så för att sätta lite skräck i de kommande motståndarna.

- Lotta har väldigt stor respekt ute i världen. Det påminner mig lite om Abby Wambach i USA. Bara hon ställer sig på planen så noterar motståndarnas coach och spelare det, oavsett hur hon presterar, säger Sundhage.

Djupledshot

I genrepet mot Mexiko, precis som i de två senaste landskamperna mot USA och Skottland, väljer den svenska förbundskaptenen att sätta den mer bollmottagande Rolfö bredvid den djupledslöpande Schelin. Men vill inte slå fast att det blir så när mästerskapet väl startar.

- På pappret kanske det är mest logiskt. Men frågan är om vi ska överraska motståndarna. En Mimmi Larsson som får en andra chans kan bli jättespännande, för det är jobbigt att spela mot två sådana djupledshot. Och det är kanske mer motståndet än våra anfallares egen prestation som avgör detta, säger Sundhage.

"En process"

Varken Schelin eller Rolfö lyckades göra mål under de två halvlekar de fick tillsammans i de två senaste landskamperna. Men Bayern München-spelaren Rolfö tycker ändå att samarbetet dem emellan fungerar bra.

- Det har varit en process, det tar tid att bygga ett samarbete och jag känner att vi bygger det mer för varje dag vi får spela och träna ihop.

Just snacket om bristen på mål hoppas Schelin få slut på nu.

- Det är alltid viktigt att försöka komma till så många chanser som möjligt, att ta för sig. Ta avslut. Allt sånt jobbar alla vi forwards med. Det har ändå känts bra överlag i spelet, för hela laget över hela banan. Så då är det bara att nöta det där lilla sista och kanske ha lite mer fokus mot mål och gå på något extra avslut. För att det ska släppa, säger hon.

Hittat formen

Våren har varit stökig för Fridolina Rolfö, som efter flytten från Linköping till Tyskland i vintras dragits med skador och bara fått ihop två 90-minutersmatcher och två inhopp i sin nya klubb.

- Jag trivs ändå jättebra i München och i klubben, det är en fantastiskt bra klubb med bra möjligheter. Sedan är det klart att det är tufft att inte kunna vara på fotbollsplanen hela tiden. Men man växer ändå som fotbollsspelare även när man är skadad, och utvecklas. Jag har kunnat jobba på med min styrka i stället.

Lagom till EM känner hon ändå att fotbollsformen är på plats.

- Jag hoppas så klart vara en av de två om får spela. Jag hoppas det kan vara till fördel för mig att jag och Lotta skiljer oss åt. Att hon kan göra det hon är bra på extra mycket och jag kan göra det jag är bra på. Men det är tuff konkurrens.