Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fridolina Rolfö. Arkivbild.

Rolfö tillbaka i landslaget: "Känns jättebra"

En brusten vad gjorde att hon missade de senaste två landskamperna. Till Algarve Cup är dock Fridolina Rolfö åter i blågult – med en finfin Bayern München-form i ryggen.

Det är blåsigt i Albufeira, i den västra delen av Algarveregionen på Portugals sydkust, där fotbollslandslaget förbereder sig för den årliga träningsturneringen.

Men Fridolina Rolfö känner bara medvind.

Den 24-åriga anfallaren har gjort ett mål på två matcher med klubblaget Bayern München – dit hon flyttade från Linköping efter OS-silvret i Brasilien 2016 – sedan bundesliga startade om efter vinteruppehållet. Totalt har Fridolina Rolfö svarat för fyra mål på elva ligamatcher så här långt den här säsongen och formen är bra, menar hon.

Det känns som det, säger hon. Jag hittar min roll i laget mer och mer – jag känner att jag är med och bidrar med både mål och assist.

Skadefri igen

Men viktigast av allt: Kroppen är hel igen. Genom åren har Rolfö varit rejält skadedrabbad i exempelvis ljumskar, knä och fötter. Under hösten hade hon varit skadefri i ungefär ett halvår och hade dessutom en ordentlig försäsong i ryggen. Men då åkte hon på en bristning i vaden och missade bland annat landskamperna mot Frankrike i november och Sydafrika i januari.

– Det kom plötsligt, det var inget jag kunde förbereda mig på. Det var en lång säsong – jag hade spelat EM och haft mycket speltid med Bayern, så det var helt enkelt en trött kropp, säger hon.

Men nu känns kroppen mycket bättre – jag känner mig pigg.

Väl tillbaka på planen tog hon åter plats i Peter Gerhardssons landslagstrupp.

Det känns jättebra, jag är jätteglad över att vara tillbaka igen. Det var ett tag sedan så det är mycket glädje.

Imponerad av Kullashi

Hon konkurrerar med bland andra 18-åriga Eskilstunastjärnskottet Loreta Kullashi, som gjorde två mål i debuten mot Sydafrika.

Av det jag har sett så här långt är jag väldigt imponerad – det är en spelare som kan göra skillnad, säger Rolfö.

Sverige inleder Algarve Cup mot Kanada på onsdagen – och därefter väntar Sydkorea, Ryssland och en placeringsmatch.

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson väntas ställa upp med något som Fridolina Rolfö beskriver som "en variant av 4–3–3". Spelar hon själv från start med utgångsposition till höger i anfallet, som mot Ungern (5–0) i VM-kvalet i oktober?

Jag hoppas självklart det. Jag hoppas att jag har kunnat visa det på träningarna.

Premiärmotståndaren Kanada har under nye danske förbundskaptenen Kenneth Heiner-Møller bytt spelstil.

Tidigare har de spelat fysiskt och längre, men nu ska de vara mer inriktade på kortpassningsspel. Det ska bli intressant att se, säger Fridolina Rolfö.