Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fridolina Rolfö under landslagets träning inför mötet med Tyskland på Friends arena.

Rolfö i bättre målform än någonsin

Är det Fridolina Rolfö som ska göra Sveriges mål i sommarens VM i Frankrike? Nog ser det lovande ut. Den svenska anfallsstjärnan har aldrig känt sig så målfarlig som just nu.

Är Fridolina Rolfö hel är hon otroligt viktig för det blågula landslaget. Problemet har varit att hon sällan varit just det utan ofta dragits med skador. Hon missade exempelvis avslutningen på OS i Rio efter att ha skadat sig i kvartsfinalen mot USA. Och mer nyligen missade hon såväl avslutningen på VM-kvalet i höstas samt Algarve cup tidigare i år.

Men nu är hon hel. Och stark. Och i bättre form än någonsin tidigare.

I klubblaget Bayern München har 25-åringen öst in mål de senaste veckorna i såväl Champions League, där laget nu är framme i semifinal, som i ligan och i tyska cupen.

"Bra känsla"

Hon har gjort mål i fem av sex matcher sedan den 12 mars, när hon gjorde sin första match från start efter skadan.

- Jag har hittat min position väldigt bra. Blivit lite mer offensiv i mitt spel vilket också gör att jag kommer in i straffområdet oftare, och kommit lite närmare mål, säger Rolfö efter tisdagens träning på Friends arena där landslaget möter Tyskland på lördag.

- Det känns fantastiskt att vara tillbaka här i landslaget, det är något som jag längtat efter jättemycket. Jag har med mig en bra känsla från Bayern München och jag hoppas att den kan bibehållas här.

Skadebekymren har handlat om framsidan av låret, men exakt vad skadan berott på vet hon fortfarande inte. Klart är att det varit en tuff vinter med några bakslag – där nyckeln fram till de senaste succéveckorna varit ett ändrat träningsupplägg samt att trappa upp speltiden långsamt.

- Vi gjorde om träningsupplägget lite, vilket gjorde att min kropp mådde väldigt bra och det kan ha varit avgörande. Sedan var det bra att jag stod över Algarve och kunde träna och öka speltiden successivt. Nu känner att kroppen är väldigt stark så jag tror att det var ett bra drag. Jag mår väldigt bra för tillfället, säger hon.

"Svårt att läsa henne"

En som blivit varse Rolfös superform, och som nu är glad att vara i samma lag som densamma, är landslagsbacken Amanda Ilestedt, till vardags i Turbine Potsdam i den tyska ligan.

- Jag tror att de flesta backar fruktar att möta henne, säger Ilestedt, som själv blev uppsnurrad när Rolfö gjorde ett av målen i det senaste mötet lagen emellan.

- Hon är bra på att behålla fart och använda sin kropp, det är svårt att läsa henne. Sedan är hon båda stor och snabb, vilket ändå inte är så vanligt. Och bra skott. Det är mycket man ska hålla reda på när man möter henne.

Rolfö tycker själv att hon har tagit stora kliv i just spelet en mot en under sin tid i Tyskland.

- Jag har jobbat mycket med det i Bayern München, det är något man tycker är väldigt viktigt där, och som jag inte har jobbat lika mycket med i Sverige.

"Otroligt häftigt"

Är hon då målskytten vi ska hoppas på under VM?

- Svår fråga. Jag hoppas att jag ska bidra med mitt spel, sedan om det är med mål eller andra saker det kan jag inte svara på. Men jag ska absolut göra mitt bästa för att göra mål.

Men först alltså: Tyskland på hemmaplan inför rekordpublik på omkring 30 000 personer.

- Helt magiskt. Jag är jätteglad att det finns ett så stort intresse även här i Sverige, precis som vi sett runt om i Europa. Det kommer bli en otroligt häftig match att spela.