Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roland Nilsson, här under sin tid i FC Köpenhamn, tar över som förbundskapten för herrarnas U21-landslag i fotboll. Arkivbild.

Roland Nilsson: "Fantastiskt spännande"

Förre landslagsförsvararen Roland Nilsson, 53, ersätter Håkan Ericson som förbundskapten för herrarnas U21-landslag efter sommarens EM. "Fantastiskt spännande", säger Nilsson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Trots U21-EM-guld 2015, och trots att han har lett Sverige till ännu ett Europamästerskap nu till sommaren, bestämde Svenska fotbollförbundet att det var dags för förnyelse.

Efter sex och ett halvt år som U21-förbundskapten står det sedan tidigare klart att Håkan Ericson tvingas lämna tjänsten efter EM i Polen i sommar. Nu är det klart att hans ersättare blir den tidigare landslagsstjärnan Roland Nilsson, högerback i bronslaget från VM 1994.

"Det är bara att titta på Rolands erfarenheter. Han är en gedigen fotbollsmänniska med omfattande spelarbakgrund, som dessutom gjort mycket för svensk landslagsfotboll", säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till förbundets hemsida.

Nilsson är redan en del av "familjen", då han i dag jobbar som ungdomsförbundskapten. Dessförinnan har tränarkarriären gått genom klubbar som Coventry, Malmö FF och FC Köpenhamn. I MFF tog han SM-guld 2010 och utsågs samma år till Årets tränare.

"Hedrande och jättekul att få jobba vidare med våra framgångsrika kullar av landslagsspelare, som också snart ska ta nästa steg. Dessutom är det en inspirerande utmaning att jobba vidare med de framgångar som U21 och Håkan Ericson redan åstadkommit", säger Roland Nilsson till förbundets hemsida.