Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jönköping tog poäng mot Elfsborg i Borås.

Rohdén tog på sig poängtappet

Mål, målpass, en miss som kostade ett baklängesmål och ett rött kort. Marcus Rohdén hade en nyckelroll när Elfsborg bara fick oavgjort, 3–3, mot Jönköping.

Hemma på Borås arena mot Jönköpings Södra var Rohdén inblandad i det mesta. Först nickade han in 1–0. Sen missade han en passning som J-Södra kontrade in reduceringen till 2–1 på. Han passade fram till Viktor Prodell till 3–1. Men det var det röda kortet i 79:e minuten som blev den stora händelsen.

Elfsborgstränaren Magnus Haglund var kritisk efteråt.

- Han fick en varning i första halvlek. När man har ett gult kort får man anpassa sig och spela därefter, säger Haglund.

TT: Det upplevde du inte att han gjorde?

- Jag upplevde att han kunde ha undvikit det gula kortet, ja.

Ångerfull Rohdén

Marcus Rohdén höll med sin tränare om kritiken och var självmissnöjd med den egna insatsen. Både till den misslyckade bakåtpassningen som ledde till den ena av motståndarnas reduceringar – och till utvisningen.

- Jag vet inte hur det ser ut efter mitt röda kort, men utvisningen förbättrade inte direkt vårt läge, säger Rohdén.

TT: Magnus Haglund tyckte att du borde ha spelat mer försiktigt. Vad säger du om det?

- Det håller jag väl med om. Jag bad om ursäkt till killarna efteråt.

Inhopparen gjorde skillnad

För Jönköping, som reducerade två gånger, gav skyttekungen Pawel Cibickis inhopp energi. Han spelade fram Jesper Svensson till 1–2 och nickade in slutresultatet 3–3 i 87:e minuten. Cibicki har varit sjuk i några dagar och det fattades ett sent beslut om att han ens skulle med på bussen till Borås.

- Jag tvekade. Jag har varit sjuk och jag trodde inte att jag skulle vara med på bänken ens en gång. Men sen kändes det okej och jag fick hoppa in. Det var ett okej inhopp.

Det återstår bara en omgång innan det är dags för EM-uppehållet och en månads sommarlov för allsvenskan. Elfsborg möter mästarna Norrköping på bortaplan och Jönköping tar emot Sundsvall i sin avslutande vårmatch.

- Vem trodde att vi skulle kunna komma hit till konstgräset och ta poäng mot Elfsborg på deras hemmaplan? Vi blir bara bättre och bättre, säger Pawel Cibicki.