Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Roger Federers förre tränare: ”Varför ska han komma tillbaka?”

Roger Federer ska opereras och blir borta i månader. Då tycker hans tidigare tränare Peter Lundgren att tennisikonen borde lägga skorna på hyllan.
– Varför ska han komma tillbaka? Det borde vara slut, säger han till Expressen.

Roger Federer är en av tennisens största genom tiderna med 20 Gran Slam-titlar. Schweizaren är nyss fyllda 40 år och verkar inte vara redo att lägga av än.

En skada sätter dock käppar i hjulet för hans fortsatta satsning. På måndagen meddelade Federer att han ska genomgå en knäoperation och kommer vara ur spel flera månader. Målet är dock att komma tillbaka.

– Det kommer att vara tufft men samtidigt är det rätt sak att göra. För jag vill vara frisk och kunna springa ordentligt igen, och jag vill kunna ge mig själv lite hopp för att kunna återvända till touren i någon form, sa han i en video på Instagram.

LÄS MER: Federer borta i månader – ska opereras

Hans tidigare tränare, svenske Peter Lundgren, tycker dock att Federer borde lägga racket på hyllan i och med operationen.

– Min tanke är, varför ska han komma tillbaka? Han är 40 år just nu. Jag tycker att det känns som... Ne, det borde vara slut. Han har gjort allt. Han har vunnit allt, allt utom ett singelguld i OS, säger Lundgren till Expressen.

Lundgren: ”Satsa på barnen”

Federer har den här säsongen som bäst nått en kvartsfinal i Wimbledon och Lundgren är inte imponerad av vad han sett av sin tidigare adept.

– De matcherna han har spelat har varit så där. Inget speciellt. Varför ska han rehaba? Satsa på barnen i stället. Det är min spontana reaktion.

Lundgren har en egen teori om varför Roger Federer vill komma tillbaka trots sin ålder och operationen.

– Det har väl med kontrakt att göra, men han har ju definitivt tillräckligt mycket med pengar. Det finns inget mer han behöver bevisa. Han är en legend, och då är det bättre att lägga av nu innan han börjar torska varenda match. Man vill ju komma ihåg honom som den bästa. Det spelar egentligen ingen roll vad Djokovic och Nadal gör. Hur han spelar och uppträder på banan talar för sig självt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.