Roberts redo för premiären – sex veckor efter födseln

Hon blev mamma för sex veckor sedan. I premiären mot BK Heid är Jamina Roberts, 30, tillbaka på handbollsplanen igen.
– Barnmorskan sa ”wow”, säger hon.

ANNONS
|

Det var ett välmeriterat nyförvärv som Sävehof kunde presentera i somras. Då återvände Jamina Roberts för en tredje sejour till klubben efter ännu ett utlandsäventyr.

Då var det inte klart om det skulle bli spel i premiären.

Detta då hon blev mamma i början av augusti för första gången.

Därefter har hon satsat stenhårt för att komma tillbaka till handbollsplanen igen.

Bara med ett par dagar kvar till födseln var hon med på sitt sista pass med laget.

Men nu är det klart.

Det blir spel i premiären mot BK Heid på torsdagen.

– Jag var på efterkontroll igår och barnmorskan sa ”wow”! Hon tyckte att det var lite upp till mig själv vad jag kände och så. Det är ingen fara för mig att spela, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Sen hur mycket speltid som det blir det får vi väl se.

Hur känns det då?

– Det känns bra! Jag trodde själv inte att jag skulle vara tillbaka så snabbt. Men kroppen har skött sig bra. På vilken nivå jag är på det återstår att se, säger hon.

Lagkamraterna i Sävehof är tydliga med att det är ett välkommet tillskott som återvänt till klubben igen. En spelare som varit ute och vänt ett par gånger och dessutom varit given i landslaget under många år.

– Jag tycker hon är en väldigt bra person och individ. Så det är jättekul, inte bara för hennes handbollskunskaper, hon bidrar med mycket annat här, säger Wilma Kroon Andersson.

– Jag tror hon kan bidra med mycket men man får vänta tills hon är redo att ge 110 procent. Det är säkert snart men det får hon stå för själv, säger Sofie Börjesson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS