Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Rissveds startar om med eget team

Efter depressionen planerar Jenny Rissveds att komma tillbaka till världscupen nästa säsong - men utan proffsteam. Planen är att köra med ett eget team.
– Just nu är hon rätt övertygad om att bästa sättet att bibehålla ett bra liv för henne är att göra det i egen regi, säger hennes mananger Johan Elliot till DN.

Jenny Rissveds vann ett sensationellt OS-guld i mountainbike i Rio 2016. Efter det drabbades hon av en depression och under två år har hon knappt tävlat och i februari bröt hon med sitt proffsteam.

LÄS MER: Rissveds efter comebacken: "Stort för mig"

Under SM i juli gjorde hon comeback och vann överlägset. Nu satsar hon på att vara tillbaka i världscupen 2019. Men hon gör det utan proffsteam. Hon kommer istället satsa på att tävla med ett eget team.

– Just nu är hon rätt övertygad om att bästa sättet att bibehålla ett bra liv för henne är att göra det i egen regi. För att på så sätt hela tiden göra sina egna val. I ett team blir man – tvingad är ett starkt ord – men du är under en annan form av press. Naturligtvis försöker vi göra vad vi kan för att undvika onödig stress, säger Rissveds manager Johan Elliot till DN.

LÄS MER: "Jag har mer att ge, jag är inte klar än"

Det återstår mycket arbete innan ett team kring Jenny Rissveds är klart inför nästa säsong.

– Det är diverse coacher, och på plats behöver man också teknisk hjälp i form av mekaniker, du behöver åtminstone, helst, tre personer med dig under en världscup. Det är ett litet företag som ska dras runt, säger Elliot.

Ett eget team innebär också ett större ansvar och nya uppgifter för Rissveds själv.

– Givetvis ska Jenny fokusera på att cykla, men en av de grejer hon ser som positivt är att hon har möjlighet att växa med uppgiften. Man lär sig mycket i processen. Hon försätter sig i en situation där hon kommer att få andra erfarenheter än att bara cykla, säger Elliot.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.