Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Rissveds om tunga tiden: "Mycket som har förändrats i mitt liv"

Efter succén med OS-guld i Rio de Janeiro drabbades mountainbikecyklisten Jenny Rissveds av två dödsfall inom familjen. Nu bryter hon tystnaden om den tuffa tiden. – Sedan mina två släktingar gick bort så har allt som legat över mig kommit ikapp, säger hon till DN.

23-årige Jenny Rissveds tog ett sensationellt OS-guld i mountainbike förra sommaren i Brasilien. Efter det succéloppet var tanken att hon skulle satsa fullt ut på världscupen. Men två dödsfall inom familjen tvingade Rissveds till timeout från mountainbiken och tävlandet. I en intervju med DN berättar nu Jenny Rissveds för första gången om sorgen.

– Jag har ju varit stressad. Efter OS-guldet så, som folk förstår, är det mycket som har förändrats i mitt liv. Det gör att jag har mycket att göra, mycket media, mycket åtaganden. Men jag har haft väldigt kul, så jag har kanske inte tänkt på att jag har varit stressad. Men så ibland känner jag efter, och då känner jag att jag måste ta det lite lugnt, och det är sådana dagar som det inte känns så kul, det är då jag kan känna mig lite nere. Sedan när mina släktingar dog så tog det över, säger hon till DN.

"Nu har det hänt väldigt mycket" 

Hon befinner sig på öland just nu för att ta emot pris som årets Victoriastipendiat på kronprinsessans födelsedag i morgon. Hon berättar i intervjun att det hon går igenom sin absolut tuffaste tid just nu.

– Att motivationen tryter, det gör den för alla till och från, vad du än gör i livet. Det där för två år sedan, det var väl bara en liten svacka. Nu har det hänt väldigt mycket det senaste halvåret, som jag inte riktigt har hunnit ta in och känna efter. Sedan mina två släktingar gick bort så har allt som legat över mig kommit ikapp. Jag tror att det är det som har hänt, och det är det jag känner och jobbar på nu.

"Måste lära mig att hantera det"

Tanken var att Rissveds skulle varit tillbaka i tävling förra helgen under världscupstävlingen i Lenzerheide. Men några dagar före tävlingarna ställde hon in. Rissveds siktar istället på comeback när SM går av stapeln nästa helg.

– Det som har hänt mig är att mitt liv förändrades i princip över 90 minuter, och det är en process att anpassa sig till, och jag måste lära mig att hantera det. Och det är det jag håller på med.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.