Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rissveds om kändisskapet: "Slutar läsa om något är konstigt"

OS-guldet gjorde Jenny Rissved känd över hela Sverige på ett par sekunder. Ett kändisskap som medfört en hel del beundrarbrev. – När jag märker att det är något konstigt, att någon skriver något idiotiskt, då slutar jag att läsa, säger hon till Expressen.

Jenny Rissveds chockade de flesta när hon tog hem OS-guld i mountainbike under OS i Rio. Nu njuter hon av framgången men har inte tränat på drygt en månad.
– OS-guldet är fortfarande stort för mig och det kommer det alltid att vara. Även om jag tagit in det lite mer nu så är det fortfarande svårt att greppa, säger hon till Expressen.

Framgången har dock medfört att hon fått ett helt annat kändisskap än tidigare. Beundrarbreven börjar läggas på hög.
– Det är många som tittar på mig när jag går på stan, mycket mer än tidigare. En del kommer fram och pratar också, men alla är väldigt vänliga. Jag har egentligen inga problem med uppmärksamheten. Jag får väldigt mycket beundrarpost, jag har inte hunnit svara på allt men jag ska försöka göra det, säger hon till Expressen.

Hon berättar även i intervjun om att de allra flesta som kontaktar henne gör det på ett bra sätt.
– Men när jag märker att det är något konstigt, att någon skriver något idiotiskt, då slutar jag att läsa. Tack och lov har det bara handlat om mejl, jag vet ju att det finns andra idrottare som har stalkers efter sig, men det har jag sluppit.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.