Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmar FF:s Jonathan Ring avgjorde hemmamötet med Östersund.

Ring tungan på vågen för Kalmar FF

Med ett mål av den högre skolan avgjorde Jonathan Ring matchen för Kalmar.

Jonathan Ring återvände till Kalmar och den allsvenska fotbollen under sommarens transferfönster efter en sejour i Turkiet där det blev begränsat med speltid i Gençlerbirligi. Det var en inte helt fulltränad Ring som kom hem.

- Det tog fem matcher i alla fall innan jag kom in i matchtempot igen. Sedan har jag varit sjuk, förkyld, under veckan när vi spelat tre matcher så det har varit extra tungt. Men i dag kändes det ganska bra, sade Ring.

Och annat går inte att säga, från sin position som högerforward i Nanne Bergstrands nykomponerade 3–4–3 vände Ring på matchen på egen hand, från 0–1 till seger 2–1.

Östersund tog ledningen

Östersund tog ledningen efter en dryg kvart genom Ludvig Fritzson, men bara tre minuter senare slog Ring till för första gången.

- Jag får en bra passning av Filip (Schapekidis) och sticker iväg. Jag får en liten knuff, men lyckas hålla mig på benen och kan peta in bollen.

Östersund hade mycket boll i matchen, men svårt att omsätta det till klara chanser.

- Vi försöker och vi håller bra i bollen, men det är inte vår dag idag, sade Östersunds tränare Graham Potter.

Andra halvlek var inte lika välspelad som första, det dök upp några ströchanser, men inget som var så där riktigt hett. Då tog Jonathan Ring tag i det på egen hand.

Klassmål av Ring

- Jag får ett par mittfältare i ryggen och vänder snabbt om, jag ser att det är mycket yta framför så jag sätter fart. Sedan kommer en back emot mig, jag försöker täcka bollen och tar mig förbi. Målvakten går ut och jag lägger in den i bortre hörnet.

Visst låter det enkelt?

- Allt är enkelt, säger Nanne Bergstrand, som råkar passera förbi när Ring berättar om sitt mål.

- Haha, ja det är bara att lyssna på Nanne. Och det gör jag alltid, säger Ring med ett leende.

Kalmar lyckades hålla undan ganska enkelt under den kvart som återstod efter målet och ta tre poäng i kampen om att undvika negativt kval.

- Tre mycket viktiga poäng. Det gäller bara att fortsätta. Det känns riktigt bra nu och den känslan ska vi behålla, sade Ring.

Östersund förlorade tre poäng i jakten på Europa League-platserna.

- Detta var inte vår dag, det är bara att gratulera Kalmar. De vinner välförtjänt, sade Potter.