Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Östersunds målvakt Aly Keita överfölls och slogs ned av en åskådare i måndagens allsvenska match.

Riksombudet yrkar på 1–1-resultat

Svenska fotbollförbundets riksombud Artur Ogelid har lämnat in en anmälan till disciplinnämnden angående den avbrutna allsvenska matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund. I anmälan yrkar Ogelid på att 1–1 – ställningen när matchen avbröts – ska gälla som slutresultat.

Det var bara minuter kvar av måndagens match när en 17-årig åskådare tog sig in på planen och hoppade på Östersunds målvakt Aly Keita. Matchen avbröts och nu har Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd att ta ställning till hur poängen i matchen ska fördelas.

- Det har inte kunnat visas att åskådaren som orsakade att matchen avbröts är en person som någon av föreningarna ansvarar för. Och huvudregeln bygger på att om något av laget är felande ska den andra föreningen tilldömas seger, säger Artur Ogelid till TT.

Synnerliga skäl

Därför menar att han det resultat som gällde när matchen avbröts, 1–1, också ska gälla som slutresultat, vilket betyder att Jönköpings Södra och Östersund skulle få en poäng vardera. Ett annat alternativ skulle vara att döma ett av lagen till segrare med 3–0, vilket inneburit tre poäng till det segrande laget och noll till det förlorande.

- Som det såg ut, med bara minuter kvar, finns det synnerliga skäl att ta beslut om att låta resultatet stå. Och att inte ta beslut om omspel eller att spela färdigt matchen.

Två spelare anmälda

Riksombudet har även lämnat in anmälningar mot Östersundsspelarna Fouad Bachirou och Alhaji Gero.

- Det gäller olika episoder i samband med att den attackerande åskådaren omhändertagits av ordningsvakter, säger Ogelid.

- Det finns ett skede där åskådaren omhändertagits och ligger på planen, där Bachirou riktar en spark mot honom. Och en sekvens en minut senare när åskådaren förs av planen av ordningsvakter och Gero riktar ett slag mot den omhändertagne. Det är upp till disciplinnämnden att ta beslut i frågan om att ta beslut om spelarna. De påföljder som kan komma ifråga är avstängning, böter eller en erinran.