RIK utspelat i Ystad

ANNONS
|

Det var svårt att tro att det var en tidig seriefinal. Ystads IF var fullständigt överlägset sina gäster. Sedan danske succétränaren Torben Winther tog över laget är skåningarna fortfarande obesegrade på hemmaplan. Inför ett till bredden fyllt Österportshallen (klubben hade satt ut extrastolar för att få plats med fler åskådare) blev det två nya, oväntat enkla poäng, mot RIK, vilket betyder ensam serieledning.

- Den här gången var det framförallt bakåt vi vann matchen. RIK hade svårt att komma till lägen och saknade Joakim (Bäckström, armbågsskadad) ute på kanten mycket, tyckte Winther, som är förvånad, men glad över resultaten så här långt.

ANNONS

- Det här var ju inte riktigt vad vi hade trott, men serien är jämn och serieledningen är långt ifrån säker. Några förluster så är man snabbt nere på jorden igen, men just nu är det en fantastisk inställning i laget. Spelarna har en skön tro på sig själva och när det går tungt i perioder är de förvissade om att de kan vända på det snabbt, fortsatte Winther.

RIK kommer att få sin beskärda del av Skåne närmaste tiden. Närmast väntar dubbelmöte mot nykomlingen HK Malmö, därefter chans till revansch mot Ystad hemma i Lisebergshallen.

- Att det skulle bli tufft här nere den här gången visste vi, men jag är ändå förvånad över att vi inte lyckades stå upp bättre. Kanske var det nyttigt för oss att åka på den här smällen, nu får vi börja om och försöka göra det bättre mot Malmö, sa Magnus Wislander, tränare i RIK.

Joakim Bäckström var med i Ystad och enligt Wislander ser han positivt på sin skada.

- Han hoppas att han kan vara tillbaka snart, exakt vad det innebär i tid vet jag inte.

Lars Bernhardsson och Nacor Medina stukade båda foten, men inte värre än att de ska kunna vara med mot Malmö. RIK är kvar på andraplatsen i tabellen, två poäng bakom Ystad.

ANNONS
ANNONS