RIK satte skåningarna på plats

ANNONS
|

Vi har inte har en susning om vilket lag de kommer att ställa upp med och det blir nog en överraskning sade Magnus Wislander före mötet med gästande IFK Trelleborg. Och det märktes. Trelleborg ligger i tabellens nedre halva och är ett lag som RIK i vanliga fall bör besegra utan större besvär. Gårdagens möte tvingade dock RIK att strida för varje poäng större delen av den första halvleken.

Tveksamt spel i första halvlek

- Vi spelar tveksamt och lite si och så i förs-ta halvlek. Vi har som sagt ingen bra koll på deras spelare och de kan dra ned på tempot och vi gör ingen bra första halvlek. Inte heller vårt målvaktsspel stämmer, säger RIK:s tränare Magnus Wislander.

ANNONS

I andra halvlek lyckas RIK öka avståndet till Trelleborg-lägret. Mycket tack vare sjumålsskytten Joakim Bäckström.

Han imponerade stort då han upprepade gånger på egen hand lyckas ta sig igenom Trelleborgs försvar och komma till avslut.

- I andra får vi fart under fötterna och stänger till försvaret. Vi gör ett jättejobb bakåt och bland annat genom Lasse Bernhardsson kan vi ta död på Trelleborgs spel. Sedan tar Joakim Bäckström och Tommy Pettersson också verkligen klivet upp idag, säger Magnus Wislander.

Hängde med huvudena

Med drygt 10 minuter kvar av matchtid börjar Trelleborgspelarna hänga med huvudet. Samtidigt har göteborgarna verkligen fått ordning på försvaret. Och de få gånger skåningarna lyckas ta sig förbi står istället Andreas Palicka i vägen.

Efter ytterligare ett par snabba kontringar säkrar RIK ledningen och motståndarna tappar helt fokus på det egna spelet.

- Detta var en viktig match för oss att vinna och vi måste vinna över det här laget. Nu slipper vi kniven på strupen ett tag, säger Magnus Wislander.

ANNONS