Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

RIK räddas av sponsorn – betalar klubbens skulder

Prioritet Finans utökar samarbetet med RIK – och löser klubbens skulder. Dessutom ställer man sig bakom bygget av en ersättningsarena.
– Redbergslid är Sveriges genom tiderna mest framgångsrika handbollsklubb och vi har alla ett ansvar för att den klubben fortsätter att utvecklas, säger Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans, i ett pressmeddelande.

IFK Göteborgs största sponsor Prioritet Finans går nu in i ett nytt sponsorsamarbete med Redbergslids IK. Samarbetet innebär ett kapitaltillskott som löser alla klubbens skulder, skriver man i ett pressmeddelande.

– Nu vill vi hjälpa Redbergslids IK att lösa sina skulder en gång för alla och få en långsiktigt hållbar ordning på klubbens ekonomi, säger Nils Wiberg.

LÄS MER: RIK:s skuldberg – över 900 000 kronor

Han känner ett ansvar för RIK, som Prioritet Finans varit huvudsponsor för sedan 2011. Föreningen har idag över 600 barn och ungdomar som är aktiva i föreningen men för att kunna utveckla verksamheten och öka intresset för föreningen behöver man en acceptabel ersättningsarena, menar Nils Wiberg. Klubben ska nu spela sina hemmamatcher i Scandinavium.

LÄS MER: Klart: Hit flyttar Redbergslid 2019

Ställer sig bakom arenaförslag

Efter att länge vädjat till kommunen för en bättre lösning, tar man nu saken i egna händer. RIK har lämnat in ett förslag till kommunen som innebär att kommunen upplåter mark bakom Valhalla eller på Heden för att uppföra en tillfällig arena för plats mellan 2 500 och 3000 personer som klubben driver i egen regi. Ett förslag som Nils Wiberg stöttar.

LÄS MER: RIK:s drastiska förslag – arena i egen regi

– Det är ett alldeles utmärkt förslag som jag ställer mig bakom till 100 procent. RIK förtjänar en lämplig arena och göteborgarna förtjänar handbollsupplevelser i toppklass. Vi har tidigare goda erfarenheter av att finansiera idrottsfastigheter som exempelvis Kamratgården och Prioritet Serneke Arena. Jag är övertygad om att vi tillsammans med andra intressenter också kan skapa något riktigt bra för Redbergslids IK och för handbollen i Göteborg.

I pressmeddelandet uttalar sig även Tony Larsson, som är klubbchef i Redbergslids IK.

– Prioritet Finans har under många år gjort det möjligt för oss att utveckla vår barn- och ungdomsverksamhet. Med den nya överenskommelsen får vi möjlighet att få en bättre balans i vår ekonomi vilket är en förutsättning för att kunna komma tillbaka som ett etablerat topplag i svensk handboll inom de närmsta åren, säger Tony Larsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.