Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonathan Carlsbogård. Foto: Bildyrån

RIK illa ute – då kom vändningen

Det såg ut att bli en ny förlust för RIK – men med en stark insats de sista åtta minuterna kunde laget vända och vinna med 30-27.

Laget tackade nog Jonathan Carlsbogård lite extra efteråt, han stänkte nämligen in tre av de fyra målen på slutet som ledde till segern mot bottenlaget Ricoh.

Totalt gjorde han sju mål, lika många kom från rutinerade niometaren Tobias Johansson.

RIK har onekligen inlett säsongen med att blanda och ge.

 De vita eleganterna inledde med seger hemma efter att ha kört över Bajen. Därefter blev det oavgjort i derbyt mot Sävehof efter straffdramatik i slutsekunderna , därpå  en tung förlust hemma mot Guif i fredags då unga RIK spelade ojämnt släppte in 37 mål.

På onsdagen bar det av mot Stockholm och möte mot Ricoh som inför matchen var utan poäng. En uppgift som blev oväntat tuff för Göteborgarna.

RIK var med till 3-3 sedan var det Ricoh - som tränas av förre RIK-spelaren - Martin Boquist för hela slanten. Stockholmarna gjorde ett ryck i slutet av den första halvleken och ledde i paus med 17-12.

Hemmalaget hade även det siffermässiga kommandot i andra.

Men vid 26-26 samlade sig RIK och drog ifrån och vann med 30-27 efter dramatik  slutet. Spiken i kistan slogs in av av Emil Mellegård.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.