RIK hakar på i tabelltoppen

ANNONS
|

RIK fortsätter att haka på i serietoppen efter den övertygande segern över Lindesberg. Självförtroendet lyser om spelarna, men Andreas Palicka har inte kunnat glädja sig fullt ut över den fina säsongsinledningen.

- Jag fick en reaktion efter UVM-guldet. Kanske inte så konstigt med tanke på allt som var då, sa Palicka.

Yttre ledbandet i knäet var av till 90 procent och 21-åringen tvingades vila från handbollsspel under tre månader direkt efter fjolårssäsongen. Han hann precis bli återställd till VM-turneringen, och sedan var det full fart.

- Jag tror att det blev för mycket på en gång. Nu kände jag för första gången att jag kom upp till den nivån som jag vet att jag har. Det kanske kommer nya dippar, men jag hoppas att det dröjer tills nästa. Det sliter på en.

ANNONS

Lindesberg hade väldigt svårt att hitta Palickas luckor. 48 i räddningsprocent imponerar.

- Vi var inte tillräckligt kyliga och det går inte att ha så ärliga avslut på en målvakt av den klassen, berömde gästernas tränare, Mats Engblom.

RIK har bara tappat tre poäng på de första sju omgångarna och spelet ser allt mer stabilt ut.

- Killarna har tagit ett rejält steg i utvecklingen. De vet vad de sysslar med ute på planen och även när vi får perioder där vi slarvar mycket, så känns det ändå som de hittar tillbaka snabbt och kan trampa ifrån igen, tyckte RIK-tränaren Magnus Wislander.

Han pratar också om tryggheten i truppen.

- Jag tror att vi kan klara av att handskas med den nya situationen, att vi är favoriter i fler matcher nu än tidigare. Det visade spelarna om inte annat nu, frågan är hur långt det kan räcka, fortsatte Wislander.

Lagkaptenen Lasse Bernhardsson gjorde en av sina bästa matcher på mycket länge och var i princip felfri. Sex mål på sju försök och dessutom storspelade han i försvaret.

- Kul att se. Det är många som visar hög klass nu, sa en nöjd Wislander.

ANNONS