Landslagschefen Lasse Richt svarar på journalisternas frågor på spelarhotellet i Gelendzjik.
Landslagschefen Lasse Richt svarar på journalisternas frågor på spelarhotellet i Gelendzjik.

Richt: "Märks att det närmar sig match"

Det börjar dra ihop sig. Landslaget är inne på sina sista förberedelser inför VM-öppningen mot Sydkorea på måndag.

ANNONS
|

Han reste på eftermiddagen till Moskva för vidare transport till Nizjnij Novgorod. Med på resan var hans assistent Stefan Pettersson och kocken Mats Broström.

- Vi förbereder hotellet och arenan så att vi inte möts av några överraskningar och för att allt ska gå så lätt som möjligt.

- Det är rutin, säger Richt.

ANNONS

Fredagen var träningsfri. Några spelare valde att köra lite extra i gymmet på lyxhotellet Kempinski Grand Hotel, som målvakten Robin Olsen. Andra ägnade dagen helt åt vila och att samla energi inför premiären.

- Vi har bara tagit det lugnt. Några ledare åkte ut på Svarta havet, några spelare var ute och gick en promenad. Vi tror att det är jätteviktigt att ha en träningsfri dag. Vi har tränat på riktigt bra, då behövs en sån här dag och det uppskattas av spelarna.

Lördagens helt stängda träningspass på Spartak-stadion i Gelendzjik är tidigarelagt för att inte truppen ska behöva stressa innan den kliver på det chartrade planet till Nizjnij Novgorod. Planet lyfter 16.10 lokal tid och är framme drygt två timmar senare.

Richt, som varit med på samtliga mästerskap med landslaget sedan EM 2000, känner igen de tecken han ser hos spelarna.

- För varje dag som matchen närmar sig blir det mer och mer koncentration hos spelarna.

ANNONS
Gelendzjik, TT:s utsände

ANNONS