Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Danielle Rice i en match mot Göteborg. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Danielle Rice i en match mot Göteborg. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Rice hoppas vara tillbaka om ett par veckor

Örebros målvakt Danielle Rice uppger att den hjärnskakning som hon ådrog sig i lördagens allsvenska möte med Kristianstad inte är så allvarlig som de första uppgifterna gjorde gällande.

– När du har fått några hjärnskakningar, som jag, måste du vara försiktig. Jag vill ha ett liv efter fotbollen också. Men nu var det bara en lätt hjärnskakning och i dag kunde jag ta mig upp och gå och se träningen. Jag tar det dag för dag, men hoppas kunna vara tillbaka om ett par veckor, säger hon till Aftonbladet.

Så sent som i söndags sade den damallsvenska fotbollsklubben att amerikanskan hade drabbats av en allvarlig hjärnskakning, detta till P4 Örebro som vidare skrev att framtiden fick utvisa om och när målvakten kan komma tillbaka i spel.

Om det handlar om två veckor eller längre tid är antagligen för tidigt att sia om, säger Kif Örebros sportadministratör och lagledare Tina Sikh som har tillbringat mycket tid med Rice sedan målvakten skrevs ut från sjukhuset i lördags kväll.

– Hon mår efter omständigheterna bra. Jag har träffat henne i dag och i går och hon tar det väldigt lugnt. Hur stor hjärnskakningen är, är jättesvårt att säga. Men med tanke på att hon har drabbats av hjärnskakningar tidigare måste vi vara extra försiktiga, säger Tina Sikh.

Är det rimligt att anta att hon kan vara tillbaka i spel redan om två veckor?

– Det är hennes egen målsättning, men vi får se. Vi tar det ett steg i taget och går igenom alla tester som behövs för att vara säkra.

Danielle Rice var avsvimmad i fyra minuter efter smällen mot Kristianstad.

Hon har tidigare drabbats av flera hjärnskakningar under karriären och åkte så sent som i våras på en whiplashskada.

Pelle Strandman/TT