RGB:s EM-häst skadad

Clarimo Ask, en av Rolf-Göran Bengtssons EM-hästar, har skadats och kan inte tävla under GHS i Göteborg.

ANNONS
|

- Väldigt tråkigt och typiskt att något sådant här ska hända precis när man ska i väg på en stor tävling, jag hade gärna sett hur han stått sig i konkurrensen här i Göteborg. Han gjorde bra ifrån sig i den femstjärniga klassen i fjol och har utvecklats ytterligare, säger Rolf-Göran Bengtsson till GP.

Skadan upptäckters kort före avresan. Sannolikt har den 14-årige hingsten trampat på sig själv i boxen.

Missade OS-finalen

Clarimos skada liknar den som Casall ådrog sig under OS i London 2012 och som gjorde att Rolf-Göran Bengtsson missade finalen.

- Dessbättre har Clarimo inget öppet sår. Men området runt hoven är svullet och det ömmar vid belastning.

ANNONS

Clarimo var den häst som Rolf- Göran Bengtsson vann Falsterbo Grand Prix med i somras.Tanken var att han skulle tävla med Clarimo i torsdagens och fredagens internationella klasser.

- Men eftersom ansträngning är uteslutet, så det var bara för Clarimo att stanna hemma. Med lite vila och tålamod ska det förhoppningsvis snart vara bra igen, säger Rolf- Göran Bengtsson.

Sista tävlingen

De två hästar han har med sig till Göteborg är stjärnhästen Casall som han rider världscupen med på söndag – och som ska ta farväl av publiken eftersom det är hans sista tävling i Sverige.

-Det var en himla tur att det inte var Cassal som skadades sig, det hade varit lite väl trist med tanke på att hans avsked och att det är många som vill se honom sista gången här, säger Rolf Göran Bengtsson.

Två EM-hästar

Den andra hästen som Bengtsson har med i Göteborg är OS-hästen Unita som han enligt plan rider under lördagens glödheta Grand Prix.

-Både hon och Casall är i fin form så det ska bli intressant att se vad de kan prestera.

Skadade Clarimo och Unita är det två hästar som Rolf-Göran Bengtsson satsar på inför sommarens EM i Göteborg.

-Vem av dem som är bäst då får tiden utvisa. Med perspektivet att mycket kan hända längs vägen är det långt kvar, säger Rolf- Göran Bengtsson.

ANNONS
ANNONS