RF-basen Björn Eriksson uppmanar arrangörer till inställda motionslopp att inte betala tillbaka anmälningsavgifterna. Arkivbild.
RF-basen Björn Eriksson uppmanar arrangörer till inställda motionslopp att inte betala tillbaka anmälningsavgifterna. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

RF-basens udda krav: "En deltagarskamfråga"

En mängd motionslopp ställs in som en följd av coronavirusets spridning. Nu vill RF-ordföranden Björn Eriksson att arrangerande klubbar inte ska betala tillbaka anmälningsavgifterna.
– Man talar om flygskam och här tycker jag det finns en deltagarskamfråga, säger han till TT.

ANNONS

Erikssons något udda utspel kommer nu när säsongen för motionslopp skulle ha tagit fart.

På grund av coronavirusets spridning tvingas arrangör efter arrangör att ställa in. Klassiska Göteborgsvarvet är en av dem och i en intervju med TT säger loppets tävlingsdirektör att framtiden är hotad om man måste betala tillbaka anmälningsavgifterna.

Björn Eriksson säger att han och Riksidrottsförbundet (RF) nu vill uppmana arrangörer av motionslopp att inte göra det.

– Man riskerar konkurser för hela verksamheten och dessutom riskerar människor i styrelser att hamna i personliga tragedier, säger han.

Eriksson vädjar också till deltagarna att inte kräva pengarna tillbaka.

– Det här är en moral- och etikfråga. Jag vet inte om den är hundraprocentigt juridiskt säker, men jag tycker att det är rimligt att vi idrottsvänner intar den positionen. När våra supportrar i fotboll köper fiktiva biljetter så ska inte vi andra kräva tillbaka anmälningsavgifterna, säger han.

ANNONS

– Man kan hävda force majeure, för det här kunde man rimligen inte förutse.

Göran Sundberg/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS