Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Rexhepi möter publiken

Han blev matchhjälte i debuten. Dardan Rexhepi hoppas på nya stordåd i Gaiströjan mot Assyriska. – Jag har ju hört att Gais supportrar ska vara väldigt engagerade, säger 24-åringen.

Dardan Rexhepi skrev på för Gais för en dryg vecka sedan. Med endast två träningar i bagaget åkte han till Täby och gjorde båda målen i 2–1-vinsten, första bortasegern, inom tolv minuter.

Han hade därmed dubblat den målskörd han hade i BK Häcken. I årets allsvenska har han bara noterats för ett enda inhopp, men förra året stod han för totalt 21 framträdanden. 

Kontrakt säsongen ut

– Som fotbollsspelare vill man så klart alltid spela matcher, det fick jag tyvärr inte göra den här säsongen med Häcken. Då får man se vilka alternativ man har. Jag tycker det blev en väldigt bra lösning med Gais säsongen ut, och jag hoppas det är en bra lösning för Gais också, säger Dardan Rexhepi.

Under sin korta tid i sin nya Göteborgsklubb har han hunnit imponera på tränaren Benjamin Westman.

– Jag är imponerad av hans fysik, teknik och snabbhet, han är snabbare än vad man tror för någon i hans storlek. Det såg man de första 18 minuterna borta mot Frej. Han kunde ha gjort fyra mål. Man ser mycket av den klassen i hans avslut och förmåga. Det är en sådan spelartyp vi har varit tunna på under våren, säger Westman.

Dessa saknas

I dagens match mot Assyriska saknas duon Craig Henderson, 29, och Steven Old, 30, från Nya Zeeland som är avstängda. De fick ytterligare matchpåslag från disciplinnämnden sedan de blivit utvisade i en match mot Varberg den 25 juli. På fredagens träning syntes Malkolm Moënza halta ut från plan efter en smäll mot knäet, men han ska vara återställd till matchstart. Mittfältaren Johan Lundgren är sjuk.

Assyriska har sju poäng upp till Gais inför matchen på Gamla Ullevi. Gais-supportrarna har imponerat på Dardan Rexhepi.

– Det ska bli väldigt skoj att spela inför hemmapubliken. Mot Frej, som är en ganska lång bortamatch, var det hundratals tillresta. Det vittnar ju om stort engagemang, säger han. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.