Arkivbild.
Arkivbild. Bild: DANIEL STILLER

Rekordtid av Fougberg i Sylvesterloppet

Charlotta Fougberg avslutade sitt förra tävlingsår på nyårsafton med en vinst i Sylvesterloppet, ett lopp öppet för både elit och motionär. 2018 års upplaga drog rekordmånga deltagare och lockade många kända namn i elitklassen.

ANNONS
|

Under nyårsaftonen gick startskottet för det 39:e Sylvesterloppet, arrangerat av långdistansklubben Solvikingarna. 1473 löpare var föranmälda och enligt friidrott.se var det detta år både flesta deltagare och bästa startfältet.

Det en mil långa loppet som går genom Göteborgs gator vanns av Charlotta Fougberg, Ullevi FK, efter en rafflande avslutning, samt av Jonas Leanderson, MAI, på herrsidan.

Fougberg skrev på sitt Instagramkonto på nyårsdagen:

"Yes! På väg till Sydafrika för höghöjdsträning. Nu börjar jag verkligen känna att min maratondebut närmar sig. Gårdagens vinst på 10 kilometer gör mig mer självsäker och positiv till att springa 42 kilometer".

ANNONS

LÄS MER:Fougberg om nya satsningen: Om allt fungerar kan det gå undan

Fougberg slogs in i det sista om förstaplatsen mot Hälles Samrawit Mengsteab och Fougberg blev den som fick korsa mållinjen först, dessutom på nytt banrekord 0:33:26, åtta sekunder före Mengsteab. En sänkning på en och en halv minut. Därefter följde fyra Öis-löpare.

På herrsidan vann Leandersson före de rutinerade Mikael Ekvall och Mustafa Mohammed samt klubbkompisen Staffan Ek.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS