Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sophie Hansson.

Rekordsnabba simsystrar

Louise Hansson och lillasyster Sophie sporrade varandra till personliga rekord i sim-EM. Louise slog sitt andra raka när hon blev sjua i finalen på 100 meter fjäril och för Sophie bar det till final på 100 meter bröstsim.

- Jag gläds med både Louise och de andra i laget när de simmar bra, sade Sophie.

Louise Hansson bröt en barriär redan i semifinalen på 100 meter fjäril när hon gick under 58 sekunder för första gången i karriären.

I finalen kröp hon ytterligare en tiondel nedåt, till 57,89.

Nöjd och irriterad

Hon var nöjd med tiden, men inte med utförandet:

- Det kändes som jag fick en kallsup första 50 och gled in både i vändningen och målgången. Jag är jättenöjd med tiden, men det är svårt att inte irritera sig på saker som kunde blivit bättre, sade hon.

Louise Hansson, 21, hyllade också jubileumssegrarinnan Sarah Sjöström, skrattade och skakade på huvudet åt hennes osannolika överlägsenhet:

- Jag tycker det är jättekul att simma mot Sarah. Hon är en inspiration för alla och klart överlägsen.

Mentalt jobbigt

Sophie Hansson, nyss fyllda 20, slog sitt två år gamla personliga rekord med åtta hundradelar till 1.07,51. Det gav henne sjunde tid till finalen.

Både finalplatsen och personliga rekordet betyder mycket för henne:

- Det är 100 bröstsim som jag satsar allra mest på och jag har haft lite kämpigt med det under de senaste åren. Det har tärt lite mentalt på mig. Att jag nu verkligen börjar känna mig bekväm och tror på mig själv är positivt.

TT: Finalmålet?

- Jag vill simma ännu snabbare, sade hon.

Till medaljerna är det dock långt. Julia Jefimova, Ryssland, var snabbast med 1.05,77 och tredjetiden var 1.06,91.