Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rekordsnabb Bahta imponerade i Diamond League

Meraf Bahta fortsätter att imponera. I Diamond League-finalen satte svenskan nytt personbästa på 1500 meter. – Jag kände mig inte alls trött, så jag ville haft ännu mer i dag, säger Bahta till SVT Sport.

Diamond League-finalen i Bryssel såg länge ut att inte alls bli en särskilt munter tillställning för blågul del. Diskuskastaren Daniel Ståhl slutade näst sist efter en svag insats, Sofie Skoog och Erika Kinsey slutade sexa respektive elva i höjdhoppstävlingen och Michaela Meijer rev ur sig på 4,65 och slutade åtta i stavhoppet. 

Men åtminstone en blågul atlet klev fram och visade klassen. Meraf Bahta, som har haft en strålande säsong, visade än en gång att hon är bättre än någonsin när hon på 1500 meter bjöd på en imponerande insats, slutade femma och satte dessutom nytt personligt rekord med en tiondels marginal. 28-åringen sprang i mål på tiden 4,00,49. Trots rekordtiden var Bahta dock inte helt nöjd med sin insats. 

– Kroppen var väldigt lätt när jag värmde upp och det kändes bra från början. Men jag var väldigt dålig taktiskt i dag, jag hamnade för långt bakom ettan och tvåan, säger hon till SVT Sport. 

Hon fortsätter: 

– Jag kände mig inte alls trött, så jag ville haft ännu lite mer i dag, men men. 

Vann loppet gjorde kenyanskan Faith Kipyegon före tvåan Sifan Hassan från Nederländerna. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.