Susanna Kallur jublar efter rekordloppet.
Susanna Kallur jublar efter rekordloppet.

Rekordlopp av Susanna Kallur

ANNONS
|

Tre omstarter störde inte Susanna Kallur. Klockren start och sedan flög hon över golvet i Scandinavium. Den första tiden som kom upp, 7,77, fick henne att ta sig för pannan, hon såg nästan chockad ut. När den korrigerades till 7,75 blev hon tokigt glad. En kvart senare kunde hon fortfarande inte svara på om det var det perfekta loppet. Och hon ville inte snacka världsrekord.

- Jag kan bara säga att jag fick en väldigt bra start och sedan stämde det hela vägen, tekniken, flyt och rytm. Jag tryckte på som fasen hela vägen, sa hon och fortsatte:

- Jag vill inte tänka på världsrekordet. Det är absolut inget jag fokuserar på. Jag har gjort det misstaget förut, stirrat på andras resultat. Det blir inge' bra då. Visst vore det kul om det hände, men det tar jag då i så fall.

ANNONS

Att säsongen har börjat på bästa tänkbara sätt, ja, det verkar hon dock kunna prata hur mycket som helst om. 7,80 i Glasgow i säsongsdebuten, ytterligare fem hundradelar bättre i går. Putsat världsårsbästa ...

- Det är svårt att höja målsättningarna efter bara ett par tävlingar, men jag är nog i alla fall en tiondel bättre nu än vad jag var vid den här tiden i fjol, sa hon.

Ju längre säsongen gick ifjol, desto snabbare sprang Susanna Kallur och inför VM i Osaka berättade hon att det kändes som om hon sprang i trans. I går sa hon det igen. Redan i januari.

- Men inför förra säsongen hade jag varit skadad. Nu är det ingenting som har stört, jag har kunnat träna på hur bra som helst hela vintern, slipat på tekniken och jag känner mig i kanonform, sa hon.

Det är 18 år sedan Ludmila Engquist sprang på världsrekordtiden 7,69. Även om inte "Sanna" vill gå in närmare på ämnet, säger hennes tränare, Karin Torneklint, så här:

- "Sannas" lopp var fantastiskt. 7,75, vad finns det att klaga på? Det har gått fruktansvärt fort för henne hela vintern och det är idrott vi sysslar med. Visst kan hon slå världsrekordet, allt är möjligt tills man sätter upp en ribba.

ANNONS

En sak är i alla fall säker. Det kan bli en lång och väldigt underhållande vinter för Susanna Kallur. 7 mars startar inne-VM i Valencia.

ANNONS