Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rekordmånga kondomer kommer att finnas tillgängliga för OS-deltagarna i Rio. ARKIVBILD

Rekordet: 42 kondomer per olympier

I Rio kommer världens främsta atleter inte bara kunna mäta sina krafter på OS-arenorna. De kommer också att kunna ha rekordmycket säkert sex i OS-byn. Hela 450 000 kondomer – 42 stycken per tävlande – kommer att delas ut till de aktiva inför tävlingarna.

Ett sommar-OS är fyllt av trimmade kroppar som befinner sig på sina absoluta formtoppar.

Kroppar som gärna hoppar högt, springer fort eller lyfter tungt – och som inte ogärna beblandar sig sexuellt när tillfälle ges.

Och i sommar kommer detta sex kunna ske säkert, då hela 450 000 kondomer kommer att delas ut till de aktiva, plus ytterligare 175 000 paket med glidmedel.

"Ingen sexkittel"

Det är tre gånger fler kondomer än vad som delades ut under förra sommar-OS, i London 2012.

- Det är en helt galen mängd kondomer, säger roddaren Zac Purchase, OS-guldmedaljör från Peking-OS 2008, till The Guardian.

Men någon urspårad sexfest i OS-byn är det inte tal om, enligt Purchase, som tycker att rekordantalet utdelade kondomer – 42 stycken per aktiv idrottare! – inte ger hela sanningen:

- Det är långt ifrån sanningen om hur det är att vara där. Det är inte någon sexkittel. Vi pratar om atleter som är fokusera på att göra sina bästa prestationer i livet, säger han.

"Svårt att träffa nån"

Andra har dock lämnat andra vittnesmål om OS-byarna genom åren. Inför OS i London senast sade vattenpoloveteranen Tony Azevedo, som varit med i Peking (2008), Aten (2004) och Sydney (2000), så här om hur OS öppnar upp för sexuella kontakter.

- Tänk på hur svårt det är att träffa någon. Ta då en olympier som tränar från sex på morgonen till fem på eftermiddagen varje dag... när fan ska du träffa någon? På OS är pressen borta, du träffar likasinnade... och boom, sade Azevedo då.

Premiär för kvinnliga kondomer

Kondomer började delas ut till de aktiva inför OS i Seoul 1988, där arrangörerna hittade så många kondomer utomhus – framför allt på taken i OS-byn – att de förbjöd utomhussex.

I år tros det extrema kondommängden delvis bero på rädslan för zikaviruset, men också på grund av att det för första gången någonsin delas ut kondomer utformade för kvinnor.