Regnet höll sig borta från GP-golfens final

ANNONS
|

Regnet höll sig borta och endast de allra tidigaste och allra sista bollarna fick vatten på sig. Därför blev resultatstandarden god på den ganska svårmanövrerade banan.

Jämnheten kan man inte heller klaga på.

De 16 bästa lagen fanns inom fem poäng och de bästa fem lagen inom två poäng.

En hög och en låg

Segerparet spelade GP-golfen för femte året i rad. På de fem åren har Lars och Owe nått final hela tre gånger. För två år sedan blev det en hedrande andraplats. Men 2004 tvingades de bryta kvalet.

- Vi spelar sällan med varandra för vi tillhör ju olika klubbar och dessutom är Lars låghandicapare, berättade Owe.

ANNONS

Lysegårdens Lars Mirenius har 4,4 och Öijareds Owe Persson har 32,4. En hög och en låg är ofta ett vinnande recept i denna världens största foursometävling.

Tre gånger i final

Med 37 poäng hade deras runda endast räckt till tredje plats eftersom poliserna Jonas Lomberg och Mats Haake hade 19 poäng in och Volvo Trucks Petra Dahlberg och Tomas Bergh hade 18 poäng in. Därför mötte GP två förvånade ansikten när vi berättade att Jerneviken tagit ledningen i tävlingen.

Mats Haake har varit i final tre gånger på fem starter medan Jonas Lomberg bara gjorde sin andra start i GP-golfen. Jonas har 10,7 och spelar på Ale medan Mats har 18,1 och spelar på Lysegården.

- Vi är utryckningspoliser på Hisingen. När man jobbar skift så får man tid för golf också, berättar Mats.

Båda blev extra nöjda då de upptäckte att kollegerna från Hisingen Britt Svenberg och Jörgen Andersson hade två poäng mindre.

Petra Dahlberg och Tomas Bergh i Volvo Trucks 12 jobbar med teknisk beredning av lastbilstillverkning. De var nere i Tomelilla med jobbet och tränade golf förra helgen. Något som bidrog till gårdagens fina resultat.

Lägre handicap avgjorde

Jämnt var det också om fjärdeplatsen. Volvo Treasury 2 med förre RIK-målvakten Bengt Westphal och Martin Norén hade samma poäng som SEB:s Chatarina Björkroth och Richard Norling.

ANNONS

Här avgjorde Volvoparets lägre handicap.

I dag avgörs finalen i klass 1 på St Jörgen och på tisdag 18.30 blir det prisutdelning för de 15 bästa i alla tre klasserna i GP-huset vid Polhemsplatsen.

ANNONS