Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Anna Östling är klar för final i Marstrand. Bild: DANIEL STILLER

Regnblöta svenskar till final i Marstrand

Kraftigt regn störde tävlingarna under förmiddagen i Marstrand. Men det stoppade inte svenskarna Nicklas Dackhammar och Anna Östling från att kvalificera sig för söndagens finaler.

Vädret har varit ambivalent under seglingarna i Marstrand. Kraftigt vind stoppade torsdagens tävlingar helt. Under fredagen var vädret strålande, för att sedan övergå i regn under lördagen. Men regnet hindrade inte lördagens tävlingar från att fullföljas. Nicklas Dackhammar lyckades kvalificera sig för söndagens stora avgörande.

– Det var två riktigt tuffa race mot Ian, vi levererar gång på gång och känner oss riktigt starka i Essiq team, säger Nicklas Dackhammar i ett pressmeddelande.

VM-pokalen på spel under söndagen

Förhoppningsvis bjuds publik och deltagare på fint väder under söndagen, då tävlingarna i Marstrand ska avgöras. Och det kan alltså bli svenska segrar både i herr- och damklassen.

Anna Östling ska försöka försvara segern från förra året. I finalen ställs hon mot Celia Wilson från Nya Zeeland. På herrsidan inleder Nicklas Dackhammar med att segla i semifinalen mot Phil Robertson, också han från Nya Zeeland.

Dackhammars förhoppning är att avancera till finalracet.

– Så som vi seglar nu så bör vi vara i en final imorgon, fem raka segrar under veckan. Vi startar bra och är snabba runt banan, säger Nicklas Dackhammar.

Finaldagen söndag 7 juli

VM-semifinal

Nicklas Dackhammar (SWE) - Phil Robertson (NZ)

Taylor Canfield (USA) - Torvar Mirsky (AUS)

VM-final

Vinnare semi 1 – vinnare semi 2

Petit final

Förlorare semi 1 – förlorare semi 2

Final Nordea Women’s Trophy

Anna Östling (SWE) - Celia Wilson (NZ)

Petit final

Lovisa Karlsson (SWE) – Olivia Price (AUS)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.