Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oskar Joelsson gjorde flest mål för Redbergslid med fem stycken. Bilden är från en tidigare match i år mot Lugi. Bild: PETTER ARVIDSON
Oskar Joelsson gjorde flest mål för Redbergslid med fem stycken. Bilden är från en tidigare match i år mot Lugi. Bild: PETTER ARVIDSON

Redbergslids storförlust efter tränarbytet

Redbergslid förlorade med 27-16 mot IFK Ystad i sin första match efter att den tidigare tränaren Jasmin Zuta avgått bara dagen innan. Mot Ystad var man aldrig nära och laget ligger kvar under nedflyttningsstrecket.

GP rapporterade tidigare i veckan att spelarna blev väldigt chockade av att Jasmin Zuta och andretränaren Johan Eklund avslutat sina uppdrag efter fem år i klubben. In som tränare går istället klubbchefen Tony Larsson.

– Man kan inte göra några stora förändringar på bara en dag. Så det blir till att köra på på det spelsätt killarna kan och försöka hjälpa till med rätt retorik och energi, säger tränaren Tony Larsson.

Någon omedelbar effekt blev det dock inte av tränarbytet och Redbergslid förlorade med elva bollar mot IFK Ystad, 27-16. Laget är kvar under nedflyttningsstrecket på 14:e plats och har nu förlorat fyra matcher i rad.

– Vi står väldigt bra i det uppställda försvarsspelet men vi får inget flyt och blir osäkra i anfallsspelet, säger Larsson.

Något positivt för Göteborgarna var i alla fall andra halvlek där man höll igen siffrorna. Efter att ha förlorat första halvlek med 14-5 så ökade man på målproduktionen ordentligt och andra halvlek slutade i en knapp förlust, 13-11. Oskar Joelsson gjorde flest mål i Göteborgs-laget med fem fullträffar med näste man på tre.

– Det är där vi är just nu. Det blir lätt att siffrorna springer iväg när man får en dålig start med några missade lägen och kontringar emot sig. Framförallt skulle jag säga att vi behöver bli bättre på att lösa situationen när de pressar vår höger- och vänsternia i anfallsspelet.

Är du interimtränare nu eller finns en mer långsiktig plan?

– Vi tar det dag för dag. Vi kommer sitta ned flera gånger och diskutera hur vi tar det här vidare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.