Redbergslid förlorade bottenmötet – tillbaka på jumboplatsen

En jämn drabbning med små marginaler.
Under fredagskvällen såg det länge ut som att Redbergslids IK skulle ta sin andra raka seger mot HK Malmö – men bortalaget föll på målsnöret.
Förlusten med 22–24 gör att Redbergslids IK är tillbaka på jumboplatsen.

|

Det var återigen ett tungt bottenmöte i Handbollsligan när HK Malmö tog emot Redbergslids IK på fredagskvällen. Malmö hade chans att få revansch från lagens senaste drabbning som Redbergslid gick vinnande ur. En seger som också innebar att Göteborgslaget kunde lämna jumboplatsen.

Matchen blev en jämn drabbning redan från start.

Inledningsvis hade hemmalaget svårt att göra mål trots flera fina lägen. Mycket tack vare Redbergslids målvakt Mikael Mäkäle som storspelade mellan stolparna och efter 13 spelade minuter hade en imponerande räddningsprocent på 75 procent.

Lagen växeldrog

Trots den starka målvaktsinsatsen följdes lagen åt målmässigt och halvvägs in i första halvlek stod det 6–6. Då hade Redbergslid haft ledningen med 5–3 men Malmö lyckades hämta hem underläget.

När Redbergslid sedan började slarva i anfallsspelet blev de snabbt straffade av hemmalaget. Med bara sekunden kvar av första halvlek kunde Malmös målvakt skjuta in bollen i öppet mål och hemmalaget kunde gå till halvtidsvila med ledningen 11–10.

Matchen hade vänt.

– Det är två bra försvarsspel med två bra målvakter i varje mål idag. Vårt anfallsspel är väl det som känns sådär. Vi går lite för mycket i sidled istället för att gå mot mål. Jag tycker vi behöver gasa lite mer, säger Linus Lövgren till Cmore.

Men det blev uppförsbacke för bortalaget direkt.

Flera utvisningar

Redbergslid drog på sig en två-minuters-utvisning tidigt i andra halvlek vilket gav Malmö möjlighet att rycka i från till 14–11.

Och fler utvisningar skulle följa för båda lagen. Det ledde till en målmässigt svängig andra halvlek där målvakterna fortsatte spela en avgörande roll.

I slutet var det Malmö som drog längsta strået och Redbergslid orkade inte hämta ikapp underläget. Segersiffrorna skrevs till 22–24 och gör att Redbergslid åter är tillbaka på jumboplatsen.

– I andra halvlek är det marginaler i slutet som avgör matchen. Vi borde haft mer tryck framåt och lyckas inte riktigt komma igenom. Vi får fokusera på nästa match, säger William Höghielm till Cmore efter matchen.