Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Redén skriver travhistoria

Daniel Redén har landets bästa travstall. Det vimlar av internationella topphästar. Fyra av dem kommer att starta i Elitloppet på Solvalla nästa söndag. Propulsion, Heavy Sound och Double Exposure hade bjudits in tidigare. På lördagen fick Sorbet en elitloppsbiljett sedan han vunnit Prins Daniels lopp i Gävle.

Ingen tränare har haft med fyra hästar i Elitloppet tidigare. Daniel Redén skriver därmed travhistoria nästa helg.

- Det är en otrolig prestation av hela teamet, sade Redén till TV4.

Örjan Kihlström lyckades behålla ledningen med Sorbet och då var halva loppet vunnit. Första varvet öppnades efter 1.10,3 och hade mycket krafter kvar.

- Jag drog i honom så mycket jag orkade i sista kurvan. Sorbet gick med ett par skygglappar som jag drog upp för ögonen en minut före start. Då blev han snabbare från start men samtidigt lite väl pigg i loppet. Nu har Daniel fyra hästar i Elitloppet, helt otroligt, sade Kihlström.

Solvallakusken har kört samtliga hästar till seger. I Elitloppet väljer Kihlström att sitta upp bakom Propulsion. Erik Adielsson kommer att köra Double Exposure medan Heavy Sound och Sorbet får Kennet Haugstad samt Carl Johan Jepson som kuskar.

De två sistnämnda kuskarna gör debut i Elitloppet.

Sorbet fick hela 500 000 kr för segern eftersom det även var final i Gulddivisionen.

- Han mötte några av dom bästa i fjol och visade då att han räckte bra mot dom. Hästen utvecklas hela tiden och har tagit ytterligare kliv i år. Om Sorbet får ett bra lopp i försöket så kan han mycket väl gå till final och där bör han kunna ta en bra bit av priskakan. Att vinna känns väl lite långsökt, sade Kihlström.

Solvallas sportchef Anders Malmrot har nu 14 hästar klara till Elitloppet. Det återstår två platser att fylla.

- Jag har en ganska klar plan. Det kommer att bli två svenska hästar som tävlat i dom större loppen den senaste tiden som bjuds in, sade Malmrot till TV4.

Cyber Lane, som tränas av Johan Untersteiner, ligger bra till för en inbjudan till sprinterlopp.

Fjolårets vinnare av Elitloppet, Ringostarr Treb, blev fast i rygg på vinnaren Sorbet. Jerry Riordans stjärna kommer därmed inte kunna försvara titeln i år.

- Loppet kommer för tidigt. Han skadade sig förra hösten och har bara fått två lopp, det är för lite för att gå två tuffa heat som krävs i Elitloppet. Vi satsar i stället mot Oslo grand prix om tre veckor, sade Halmstadtränaren.