Rebecka Abrahamsson lyrisk efter första SM-guldet

Skam den som ger sig. Till slut fick Rebecka Abrahamsson bärga det där efterlängtade SM-guldet i tresteg utomhus.
– Det känns så himla bra , säger en lyrisk Örgryte-hoppare.

ANNONS
|

Det bjöds på många breda leenden under SM-tävlingarna i Uppsala. Frågan är om inte det bredaste leendet, ja kanske i hela landet, satt på Rebecka Abrahamssons läppar.

Örgryte-tjejen verkade knappt tro det var sant när hon för första gången i karriären bärgade ett SM-guld i tresteg utomhus.

– Jag vet faktiskt inte vad som hänt egentligen, skrattar hon i SVT-intervjun.

Hon fortsätter:

– Jag tror bara att jag har fått vara skadefri under en längre period, jag har haft så himla många skador till och från under de senaste åren. Jag och Yannick (tregaro, tränare) har verkligen kunnat träna på nu ett helt år och det känns så himla bra.

ANNONS

LÄS MER:Ännu ett SM-guld till Meraf Bahta

Slog till med personbästa

Det var inget dåligt hopp Rebecka Abrahamsson bärgade guldet med heller.

Hennes 13.56, vilket innebar nytt personbästa, var hela 14 centimeter längre än Maja Åskags hopp, även hon hade slagit till med ett personbästa.

– Alltså jag har känt att jag har haft det i mig under hela sommaren, men det har inte lossnat och det har bara varit massa övertramp. Det var så kul att få en kamp med Maja (Åskag), Aina (Griksaite) och Malin (Otterling Marmbrandt) som hoppade långt. Jag har så många silver och brons, så jag kände att jag vill ha mitt första guld.

– Jag har väl lärt mig sätta tån på rätta sida plankan tydligen, skrattar Abrahamsson.

LÄS MER:Pressad Sagnia slog till på nytt

Flera Göteborgsguld

Utöver Rebecka Abrahamsson var det stora västsvenska framgångar under söndagens SM-finaler.

Meraf Bahta bärgade, som haft allergi- och covid-19-besvär, under året bärgade sitt andra guld för helgen.

Mölndals AIK skattade sig även lyckliga under lördagen när Felix Svensson (200 meter) och Hanna Palmqvist (400 meter häck) knep varsitt guld.

I stavfinalen var det föga förvånande superstjärnan Armand Duplantis som segrade. Bakom honom placerade sig Örgryte-hopparen Melker Svärd Jacobsson på en andraplats.

Sävedalssonen Andreas Kramer levde upp till favorisskapet på 800 meter. Det gjorde även Ullevi-löparen Suldan Hassan på 5 000 meter.

ANNONS

Lindh: ”Förstod inte att jag vann”

När det kom till 800 meter var det Lovisa Lindh som hamnade högst upp på pallen. Detta trots att hon knappast var nöjd med tiden.

– Jag var lite förvånad, för jag gick i mål och var så himla trött. Sen såg jag tiden och tänkte ”Ja, det var ju inte så bra”. Men det var en snabb avslutning i alla fall, säger hon till SVT.

Och den snabba avslutningen var minst sagt viktig i ett rafflande upplopp där Lindh kom i mål endast sex hundradelar (!) före tvåan Hanna Hermansson.

– Jag fattade inte att det var jag som vann, men jag blev jätteglad!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS