Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cristiano Ronaldo nickar in Real Madrids ledningsmål mot Paris SG på Parc des Princes.

Real vidare utan några större besvär

Paris SG-supportrar störde Real Madrid utanför spelarhotellet natten innan mötet på Parc des Princes. Bland annat knallskott brändes av. Real kontrade på planen med ett av fotbollens vassaste offensiva vapen – Cristiano Ronaldo.

De två senaste årens mästare hade 3–1 att luta sig mot efter det första åttondelsfinalmötet i Champions League hemma på Santiago Bernabéu. Efter 45 minuter var ledningen intakt.

Då brände fyrverkeriförtjusta PSG-fans av ett batteri bengaler. Dryga böter väntar – men i sammanhanget är det småpotatis för den av pengar nedlusade klubben.

Ronaldos hårda straff

Ronaldos omedelbart utdelade straff var desto hårdare och betydligt mer kännbart. På Lucas Vazquez inlägg dök han upp ur rökdimman vid bortre stolpen, hängde så där i luften som han kan och knoppade Real fram till totalt 4–1 och en plats i kvartsfinalspelet.

Det var Ronaldos 101:a mål i turneringen för Real.

I det läget fick PSG kravet på sig att vinna med 3–1 för att få fram en förlängning. Och vad hände? Marco Verratti fick sitt andra gult, chansen att skaka Real såg ut att sjunka från liten till minimal, men Edinson Cavani lyckade på något sätt få in kvitteringen.

Men det var ett mål som saknade betydelse. Casemiro drog ned rullgardinen för PSG när han – via en hemmaförsvarare – gjorde 2–1 och totalt 5–2 för Real med tio minuter kvar.

Mållöst på Anfield

Liverpool–Porto, kvällens andra returmatch, slutade mållöst men så var det mest ett möte som skulle spelas av för sakens och protokollets skull. Liverpool dödade effektivt all spänning inför de sista 90 minuterna i och med 5–0-utklassningen i Portugal för tre veckor sedan.

Till helgen väntar Manchester United i ligan och managern Jürgen Klopp kostade på sig att vila fem spelare.

Bland dem säsongens sensation Mohamed Salah.

Sérgio Conceicao, Klopps kollega i Porto, lade än mindre vikt vid resan till England och ställde över tio spelare från hemmamötet. För Porto handlar den här våren om att försöka snuva Benfica på ligasegern.