Rasar efter tackligen på Pettersson – utlovar hämnd

Elias Pettersson, 19, gjorde sitt femte mål i NHL och slog ett klubbrekord. Men han fick även lämna isen skadad efter en tuff tackling Mike Matheson.
– Det är fult spel, säger Vancouver-tränaren Travis Green.

ANNONS
|

Han har börjat sin NHL-karriär på ett alldeles lysande sätt och mot Florida slog Elias Pettersson till igen. Då noterades han för sitt femte mål för säsongen och slog klubbrekord i Vancouver som rookie.

Men kvällen slutade inte lika lyckligt för Pettersson.

I den tredje perioden tvingades han lämna isen efter en tackling och ett kast från Mike Matheson. En tackling som fått många att reagera.

– Det är fult spel. Ligan försökte skydda unga spelare och det där är fult, sa Vancouver-tränaren Travis Green.

"Vi kommer att ge igen"

Hur illa det är ställt med Elias Pettersson är ännu inte känt, men enligt flera amerikanska medier kan det vara en hjärnskakning som svensken har åkt på.

ANNONS

– Det är en lång säsong. Vi kommer att ge igen, säger Petterssons lagkamrat Antoine Roussel.

Mike Matheson får efter tacklingen utstå en hel del kritik.

– Michael Matheson blev avklädd – och det ger dig rätten att kasta ner en kille i isen? Kanske i oktagonen, men inte i en hockeymatch, säger TSN:s expert Craig Button.

”Mitt största problem med smällen mot Pettersson är att den var medveten. Matheson jagade i kapp Pettersson efter att Pettersson fått honom att se dum ut. Avsikten att skada är tydlig. Oacceptabelt”, skriver tidigare NHL-keepern Corey Hirsch på Twitter.

Nästa match för Vancouver är borta mot Pittsburgh på tisdag.

Återstår att se om Pettersson är tillbaka redan då.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS