Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Rapporterna om Woods efter olyckan: Krossad fotled och dubbla benfrakturer

Tiger Woods var med om en allvarlig trafikolycka på tisdagsmorgonen lokal tid. Golflegendaren ska ha drabbats av dubbla benfrakturer och en krossad fotled och ska nu ha vaknat efter en lång operation.

Tiger Woods var med om en allvarlig trafikolycka på en olycksdrabbad del av en väg nära Los Angeles i Kalifornien. Han hade enligt polisen tur som överlevde.

– Lyckligtvis var (bil-)interiören mer eller mindre intakt, vilket gav honom en dämpning som räddade livet. Annars hade det blivit en dödlig olycka, säger sheriff Alex Villanueva vid en presskonferens.

LÄS MER: Tiger Woods till sjukhus efter bilolycka

Woods fick inga livshotande skador och fördes med ambulans till sjukhus där han opereras för flera skador på benen, säger hans agent Mark Steinberg enligt ESPN.

Woods drabbades i olyckan av en krossad fotled och två benfrakturer, det rapporterar LA Times med hänvisning till polisen.

Woods färdades ensam i bilen och körde av okänd anledning in mitträcket innan bilen voltade, kraschade in i ett träd för att till slut totalkvaddad hamna vid sidan av vägen, tidigt på tisdagsmorgonen lokal tid (svensk tisdagskväll).

De första rapporterna talade om att Woods klippts ur den kraschade bilen men enligt LA Times säger polisen att han togs ur bilen genom vindrutan.

Olycksdrabbad sträcka

Enligt polisen verkade det inte som att han varit påverkad av något, rapporterar LA Times. Däremot uppger Alex Villanueva att han verkar ha kört fortare än vad man normalt gör på den aktuella sträckan.

Polismannen Carlos Gonzalez som var först på plats säger att Woods hade varit vaken och talbar men inte kunnat stå upp själv. Han noterade även att golfaren hade haft bilbälte på sig.

– Herr Woods är lyckligt lottad som överlevde det här, eftersom det är en mycket olycksdrabbat vägsträcka. Vi har sett ett stort antal olyckor vid den här delen av vägen, säger Gonzalez.

LÄS MER: Profilerna stöttar Tiger Woods efter våldsamma olyckan

Tackar för stödet

På onsdagsmorgonen svensk tid delade Tiger Woods team ett uttalande på Woods egna sociala medier. Där tackar man för stödet efter olyckan och säger att legendaren efter en lång operation är vaken, talbar och återhämtar sig på sjukhus. Man riktar också ett tack till räddningstjärns och sjukhuspersonal som hjälpte Woods efter olyckan.

Inte första olyckan

Det är inte första gången som Woods är inblandad i en bilolycka. I november 2009 uppdagades flera otrohetsaffärer efter det att Woods kraschat sin bil i närheten av hans och dåvarande hustrun Elin Nordengrens hem. Olyckan och skandalen som följde höll honom borta från golfen i flera månader.

Så sent som i december i fjol genomgick Woods en ryggoperation – hans femte i ordningen – för att försöka bli kvitt de ryggsmärtor som plågat den 15-faldige majorvinnaren i flera år.