Washingtons Tom Wilson och New York Rangers Artemij Panarin i måndagens match.
Washingtons Tom Wilson och New York Rangers Artemij Panarin i måndagens match. Bild: Bruce Bennett/AP/TT

Rangers fick miljonböter för uttalandet

Att kräva disciplinnämndsordförandens avgång gör man inte ostraffat. I alla fall inte i NHL. New York Rangers ska betala böter på motsvarande 2,1 miljoner kronor.

ANNONS
|

NY Rangers ledning reagerade på att Washingtons buse Tom Wilson attackerat två Rangersspelare i måndagens match och menade att det var chockerande att Wilson inte stängdes av. Dessutom krävde man att George Parros, chefen för ligans disciplinnämnd, skulle avgå.

"Offentliga uttalanden likt det Rangers gick ut med, som är av personlig karaktär och nedvärderande av en ledare i ligan, tolereras inte", säger NHL-kommissionären Gary Bettman i ett uttalande och kallar Rangers krav för "oacceptabelt".

På onsdagen sparkade New York Rangers ordföranden John Davidson och general managern Jeff Gorton.

Wilson kom undan med motsvarande 42 000 kronor i böter och spelade igen när lagen möttes natten till i dag. Redan efter några minuter utbröt slagsmål och alla tolv spelarna blev utvisade.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS