|

Mathias Ranégie och hans lagkamrater fortsätter att ösa in mål i allsvenskan.

Häcken vände 0-1-underläge till seger med 3-1 mot Halmstad.

Häcken är med sina 24 mål det mest produktiva laget i allsvenskan.

Mathias Ranégie sparkade in sitt tolfte för året och har ensam gjort fyra mål fler än hela Halmstad.

Hallänningarna håller på att växa fast på jumboplatsen. De gjorde ändå en hygglig match på Rambergsvallen.

Gästerna högg på sin första och enda målchans i första halvlek. Marcus Olsson nickskarvade fram till en löpande Kujtim Bala som lyfte in sitt livs första allsvenska mål i 34:e minuten.

Det dröjde bara tre minuter innan Häcken kvitterade. Ett tokigt HBK-uppspel ledde till att Josef Karlsson fick skjuta mot tomt mål. Richard Magyar och Christian Järdler rusade till för att blockera skottet, men bollen studsade in via de båda Halmstadbackarna.

I andra halvlek såg Halmstad ut att ha stabiliserat sitt försvarsspel. Men ett byte med 25 minuter kvar fick hemmalaget att göra ett ryck.

Dioh Williams kom in och hade varit på planen i sex minuter när han petade in 2-1, framspelad av Mathias Ranégie.

Tre minuter senare växlade de roller. Williams hittade Ranégie som sköt 3-1.