Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Aaron Ramsey byter Arsenal mot Juventus i sommar. Arkivbild.

Ramsey till Juventus – uppges få rekordlön

Juventus har skrivit på ett kontrakt med Arsenalmittfältaren Aaron Ramsey, 28. Det meddelar klubben på sin webbplats. Walesaren kommer ansluta till Turinlaget på ett fyraårskontrakt när hans nuvarande kontrakt med Arsenal går ut i sommar.

Även om Juventus inte behöver betala någon transfersumma för spelaren (utöver en registreringssumma på 3,7 miljoner euro) så kommer han allt annat än gratis – åtminstone om man ska tro brittiska BBC:s uppgifter från tidigare i dag.

Enligt BBC har Ramsey skrivit på oerhört lukrativt kontrakt med Juventus, som ger honom en lön på 400 000 pund i veckan, motsvarande 4,8 miljoner kronor. Siffror som sammanlagt landar i en årslön på cirka 250 miljoner kronor och som gör Ramsey till den bäst betalde brittiska fotbollsspelaren genom tiderna.

Mittfältaren kom till Arsenal 2008, och har under det senaste decenniet spelat 256 Premier League matcher och gjort 38 mål.

Ramsey blir den tredje walesaren som drar på sig Juventus svartvitrandiga ställ. John Charles och Ian Rush spelade båda under sina karriärer en period för "Den gamla damen".