Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Ralph Lauren bryter med Justin Thomas efter homofobiska kommentaren

Justin Thomas hamnade i blåsväder efter att han uttryckt sig homofobiskt.
Nu bryter Ralph Lauren sitt samarbete med golfstjärnan.
”Vi är nedslagna av Thomas senaste ordval, vilket är helt oförenligt med våra värderingar”, skriver modejätten i ett uttalande.

Det hela grundar sig en missad putt på Hawaii.

Under PGA-tourtävlingen, Sentry Tournament of Champions, kunde mikrofonerna snappa upp hur världstrean Justin Thomas sa ”faggot” efter sin miss.

LÄS MER: Tiger Woods tävlar med sonen mot Sörenstam

Ett homofobiskt uttryck som väckte ilska och efter tävlingen bad Thomas om ursäkt för sitt ordval.

"Det finns inga ursäkter. Jag är en vuxen människa. Det finns absolut inget skäl för mig att säga något sådant. Det är fruktansvärt. Jag är extremt generad. Detta är inte den sorts person jag är. Men olyckligtvis gjorde jag detta och måste nu stå för det och är ångerfull.

Som jag sade. Detta är oförlåtligt. Jag är mållös. Det finns inget annat sätt att säga det på. Jag måste göra bättre ifrån mig. Detta är definitivt en erfarenhet att lära sig av. Jag ber djupast om ursäkt till alla som tagit illa vid sig och kommer att bättra mig efter detta”, sa han i ett uttalande.

Även PGA tog avstånd från hans uttalande och enligt flera medier väntade böter. Men nu kommer ytterligare konsekvenser för Justin Thomas.

Ralph Lauren skriver i ett uttalande att man hoppas Justin Thomas tar lärdom av skandalen. Bild: BRIAN SNYDER
Ralph Lauren skriver i ett uttalande att man hoppas Justin Thomas tar lärdom av skandalen. Bild: BRIAN SNYDER

Ralph Lauren bryter samarbetet

Modejätten Ralph Lauren har sponsrat den 27-årige amerikanen sedan han blev proffs 2013. Men nu väljer man att avbryta samarbetet på grund av den homofobiska kommentaren.

”På Ralph Lauren Corporation tror vi på alla människors värdighet, oavsett ålder, ras, könsidentitet, etnicitet, politisk tillhörighet eller sexuell läggning. Detta är en del av vårt långvariga engagemang för att främja tillhörighetskulturer – på arbetsplatsen och i samhällen runt om i världen”, skriver man i ett uttalande.

LÄS MER: Golflegendaren Greg Norman fick fira jul i sjukhussängen

Hoppas att Justin Thomas lär sig

Vidare berättar modejätten att man har tagit del av Justin Thomas ursäkt, men poängterar hur hans kommentar går stick i stäv med vad företaget vill stå för.

”När vi reflekterar över vårt ansvar gentemot alla våra intressenter har vi beslutat att avbryta vår sponsring av Mr. Thomas just nu. När vi fattar detta beslut är vårt hopp att Mr. Thomas gör det hårda och nödvändiga arbetet för att samarbeta med oss igen – verkligen undersöka denna incident, lära sig, växa och i slutändan använda sin plattform för att främja inkludering.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.