Rallyföraren Philippe Boutron lades i medicinsk koma efter att ha skadats i ett misstänkt terrordåd.
Rallyföraren Philippe Boutron lades i medicinsk koma efter att ha skadats i ett misstänkt terrordåd. Bild: Bernat Armangue

Rallyföraren Philippe Boutron väckt ur koma

Rallyföraren Philippe Boutron lades i medicinsk koma efter att ha skadats i ett misstänkt terrordåd. Det var i samband med Rally Dakar i Saudiarabien som hans bil exploderade. Under torsdagen vaknade han igen.

ANNONS

Det var förra torsdagen som en bil tillhörande Team Sodicars Racing exploderade i Jeddah, Saudiarabien, i samband med Rally Dakar. Bilen exploderade utanför ett hotell och i fordonet fanns den franske föraren Philippe Boutron. Han skadades svårt i benen, skriver Sportbladet.

– Han är verkligen allvarligt skadad på båda benen. Vi kommer att veta mer om 10 dagar men vi måste vara försiktiga i det här skedet, sade Boutrons son till franska radiostationen RMC Sport, enligt The Guardian.

Han opererades på ett militärsjukhus i Saudiarabien innan han flögs tillbaka till Frankrike, där han lades i medicinsk koma. Under torsdagen vaknade han igen, uppger hans son enligt tidningen.

ANNONS

Utreds som terrordåd

En rallytjänsteman insisterade att en ”illvillig handling” inte kunde uteslutas. Under tisdagen meddelade den franska åklagarmyndigheten att man ska undersöka om explosionen var ett terrordåd.

– Vi måste berätta sanningen. Det var en attack och inte en olycka som de saudiska myndigheterna försöker hävda. Det fanns en bomb i sidoskenan på fordonet, under pedalerna, sade en presstalesperson för Sodicars, skriver The Guardian.

Saudiarabiens myndigheter har inte kommenterat beskedet om terrorutredning.

Boutron, som också är president för den franska fotbollsklubben US Orleans, skulle ha deltagit i tävlingen för nionde gången. Rally Dakar pågår mellan 1-14 januari.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS