Anaheims Rickard Rakell, till höger, firar ett av sina tre mål med lagkompisarna, i matchen mot Edmonton.

Rakells äkta hattrick bakom segern

Anaheim tog revansch efter 1–6-förlusten i fredags med en 5–1-seger ett dygn senare, mot Edmonton, i NHL-ishockeyn. Bakom segern låg Rickard Rakell som gjorde ett äkta hattrick i andra perioden.

|

Anaheim studsade tillbaka bra efter 1–6 mot Calgary. Att man lyckades ta ledningen i första perioden mot Edmonton gav ett lugn till laget.

- Vi fick en bra förstaperiod och tog det med oss till den andra. Och när man får ett antal mål känns det bra i hela laget och det blir lättare att spela, säger Rakell.

- Jag har nog aldrig gjort tre mål i en och samma period, så det var kul att göra det för första gången.

Rakell har nu gjort 18 mål den här säsongen.

Borta från slutspel

Anaheim är redan borta från slutspelschansen. För Edmonton blir det tufft att nå Stanley Cup då man är åtta poäng efter Colorado med fyra matcher kvar att spela om ett wildcard.

Det regerande Stanley Cup-mästarlaget Washington vann över NHL:s allra bästa lag, Tampa Bay, med 6–3. Nicklas Bäckström blev tvåmålsskytt.

Washington tog grepp om matchen redan i första perioden och ställningen var 3–0 till mästarlaget i periodvilan, efter ett mål av Nicklas Bäckström och två av TJ Oshie.

Ovetjkin över 50 mål

Förutom Bäckström och Oshie skrev sig den ryske målsprutan Alexander Ovetjkin in sig i målprotokollet.

För Ovetjkin innebär det säsongens mål nummer 50 och 51. Det är åttonde gången Ovetjkin gör fler än 50 mål under en säsong i NHL.

- Jag förstod att det (femtionde målet) skulle komma så småningom. Speciellt eftersom killarna visste att jag hade 49, så de försökte att passa mig hela tiden. Det är tack vare dem, säger Ovetjkin till journalister efter matchen.

Båda lagen är sedan tidigare klara för slutspel.