Anaheims Rickard Rakell gjorde hattrick i förlustmatchen mot Edmonton.

Rakell om sitt hattrick: "Ganska skön känsla"

Rickard Rakell stod för ett hattrick när hans Anaheim förlorade hemma mot Edmonton med 5–6 i NHL-ishockeyn. Två av målen kom med 14 sekunders mellanrum i tredje periodens slutminut.

|

När 21 sekunder var kvar av matchens ordinarie speltid satte Rakell 4–5 bakom Al Montoya i Edmontons mål. När sju sekunder var kvar kvitterade han till 5–5 och tog matchen till förlängning. Det är Rakells första hattrick i NHL, och han är nu uppe i 25 mål sedan i höstas.

- Det känns alltid bra att göra mål, men det känns bättre att vinna. Det var bara 20 sekunder kvar. Att göra ett till mål var en ganska skön känsla, säger Rakell till medier efter matchen.

Den sensationella upphämtningen räckte inte till seger. Förlängningen blev mållös, och Edmonton vann straffarna med ett mål av Connor McDavid, som också noterades för tre assist i matchen.

"Behöver varje poäng"

Att matchen gick till förlängning ger dock Anaheim en välbehövlig poäng efter att ha förlorat två matcher i rad. Eller som laget skriver på Twitter : "En poäng är bättre än ingen poäng".

- Som ställningen ser ut just nu behöver vi varje poäng vi kan få och ta oss framåt. Vi kommer att behöva alla poäng i slutändan, säger Rickard Rakell.

Hans första mål kom knappt två minuter in i första perioden, när han kvitterade till 1–1, sedan Edmonton gjort sitt första mål redan 13 sekunder in i matchen.

Anaheims Hampus Lindholm noterades för en assist till Ryan Getzlafs mål i tredje perioden.

Räddade 41 skott

Svenskar låg bakom Vancouvers 3–1-seger över Arizona. Daniel Sedin gjorde två mål, hans 17.e och 18:e för säsongen, och målvakten Jacob Markström räddade 41 skott.

- De spelade bra, men vi spelade tillräckligt bra för att hänga med. Markström spelade jättebra och vi fick några turmål, som man får när man spelar bra, säger Daniel Sedin till lagets webbplats.

Allt var dock inte frid och fröjd för svenskarna i Vancouver. Backen Alexander Edler tvingades lämna isen efter att ha blockerat ett skott med foten. Och forwarden Loui Eriksson fick också kliva av efter en tackling. Det finns inga uppgifter på skadeläget för dem.