Ragnhild Haga avslutar karriären

En framgångsrik skidkarriär är över. Dubbla olympiska mästaren Ragnhild Haga avslutar karriären efter fredagens norska mästerskap.
– Det är sorgligt och konstigt, skriver hon på Instagram.

ANNONS
|

Ragnhild Haga vann dubbla OS-guld 2018 (på 10 kilometer och i stafett) och så sent som för några veckor sedan vann hon femmilen i Holmenkollen – en historisk tävling då det var första gången damerna körde femmil i världscupen.

Nu meddelar norskan att hon avslutar karriären efter fredagens tremil på de norska mästerskapen.

– Jag känner att jag behöver en förändring i tillvaron, även om det också är sorgligt och konstigt. Men jag ser fram emot att hitta nya mål att jobba mot, att vara motionär och vara mer hemma med dem som har stöttat mig under genom skidkarriären, skriver 32-åringen på Instagram.

ANNONS

Hyllas av svenskorna

De senaste säsongerna har varit tuffa för Haga. 2020 drabbades hon av en blodpropp och var länge utanför den norska landslagstruppen. Den här säsongen drabbades hon av covid-19 inledningen av säsongen och missade tävlingar. Hon togs först inte ut i det norska landslaget till VM i Planica i februari men kom in som reserv när Heidi Weng tvingades lämna återbud.

– Det senaste året har jag varit delaktig i tidernas revansch för det norska damlaget, förutom att jag själv vunnit i Holmenkollen. Båda delarna har gjort mig rörd och stolt, skriver Haga.

Flera skidstjärnor skriver till Haga under hennes inlägg om att karriären är över.

– Du har inspirerat och kommer att saknas i skidspåret framöver. Lycka till med allt du gör, skriver Jonna Sundling.

– Tack för alla år Ragnhild! Så glad att jag fick chansen att lära känna dig, skriver Ebba Andersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS