Rafael Nadal vidare trots häcklande åskådare

En kvinnlig åskådare på plats på Australian Open kastades ut efter att ha häcklat världstvåan Rafael Nadal.
– Hon kanske drack för mycket gin eller tequila, säger Nadal efter matchen.

ANNONS
|

När det var dags för Rafael Nadal att serva för det andra setet, vid ställningen 5–4 i matchen mot den amerikanske kvalspelaren Michael Mmoh, haglade svordomar från en ensamsittande kvinna på läktarplats.

Till slut tvingades domaren på Rod Laver Arena kliva in för att tillrättavisa den argsinta kvinnan, ”Tack så mycket... du fördröjer matchen för alla”, sa han i speakersystemet.

Enligt källor till Nine News ska kvinnan även ha skrikit, ”snabba dig, din OCD-jävel”. Och kort efter det fick Nadal även syna ett uppsträckt långfinger från kvinnan.

En koncentrerad Nadal försökte sedan spela vidare men bröt till slut sitt serveförsök, och kunde inte annat än skratta åt den bisarra händelsen.

ANNONS

– För mig var det kul. Jag blev överraskad, ja, men samtidigt tänkte jag ”stackars tjej”, sa Nadal efter matchen.

Publiken var dock inte lika lättsinniga till händelsen och valde att bua ut häcklaren.

Trots tillrättavisningen från domaren gav sig inte kvinnan och hon fick istället avisas från arenan – trots ett försök att be om ursäkt till Nadal.

På frågan om han kände kvinnan svarade Nadal så här:

– Nej, och helt ärligt så vill jag inte det heller.

Tennislegendaren John Fitzgerald fördömde beteendet i tv-sändningen.

– Hon är lite påverkad tror jag. Det här är kaosartat. Det är så onödigt, det är bara en individ som har skämt ut sig totalt.

LÄS MER:Mikael Ymer bäst sedan Söderling – möter femteseedad

Nadal vidare enkelt

Efter det hade Rafael Nadal hade inga problem med att avfärda den amerikanske kvalspelaren Michael Mmoh. Spanjoren följde upp avbrottet med två serveess och kunde gå till en 2–0-ledning. Världstvåan vann till slut matchen i tre raka set, där siffrorna skrevs till 6–1, 6–4, 6–2.

– Jag hade en positiv känsla i kväll. Nu fokuserar jag framåt, det kommer att bli tuffare, sade spanjoren efter sin sena kvällsmatch.

LÄS MER:Insektsinvasion på Australian Open

I nästa omgång möter han britten Cameron Norrie, rankad 69:a i världen. Norrie avancerade efter att ha slagit ut ryssen Roman Safiullin.

ANNONS

För svenske Mikael Ymer väntar sjätterankade Stefanos Tsitsipas. En spelare som han känner till väl. Duon har nämligen varit träningspartners under två veckor i väntan på att tävlingarna i Melbourne skulle dra igång.

LÄS MER:Italienskt bråk hetast i Melbourne

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS