Rafael Nadal kommer till Båstad

En tennisbomb briserar: Rafael Nadal kommer till Sverige i sommar. Spanjoren är klar för Nordea Open i Båstad.
– Jag har fina minnen därifrån och ser verkligen fram emot att komma tillbaka och få spela inför de svenska fansen, säger spanjoren i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Den 22-faldige Grand Slam-vinnaren i tennis Rafael Nadal, 38, är klar är sommarens ATP-turnering i Båstad.

– Jag är glad över att kunna spela i Båstad i sommar där jag vann en av mina första ATP-titlar. Jag har fina minnen därifrån och ser verkligen fram emot att komma tillbaka och få spela inför de svenska fansen, säger han i ett pressmeddelande.

2005 vann Nadal turneringen i Båstad, då bara 19 år gammal.

Spanjoren, som håller på att avrunda sin långa och framgångsrika karriär, siktar på OS i Paris i sommar och kommer alltså ladda upp i Sverige.

ANNONS

– Det är väldigt stort att en av de bästa tennisspelarna genom tiderna spelar Nordea Open. Vi har sedan många år en bra relation och har en löpande kontakt. I år passade det bra med hans förberedelser inför OS i Paris, säger turneringens vd Christer Hult i pressmeddelandet.

Han fortsätter:

– När jag fick reda på att Rafa inte skulle spela Wimbledon, att han planerade att spela OS, såg jag en möjlighet och tog återigen kontakt med hans manager. Det tog bara en vecka av telefonsamtal och diskussioner innan vi kom fram till att både han och hela hans team ser fram emot att komma tillbaka till Båstad.

Flera stora stjärnor kommer

Nordea Open i Båstad spelas 8–21 juli (herrturneringen inleds 15 juli) och OS-turneringen inleds 27 juli.

Förutom 22 Grand Slam-titlar har Nadal vunnit 92 ATP-titlar, två OS-guld och Davis Cup en gång.

Nadal är en av flera storstjärnor som kommer till Båstad i sommar. Italienske världsettan Jannik Sinner, ryske världssexan Andrey Rublev och norske världssjuan Casper Ruud är redan klara för ATP-turneringen.

Nadal har haft problem med skador de senaste åren och fallit på världsrankingen, just nu är han rankad 264. Han får ett wildcard till turneringen och går in som oseedad. Han kommer spela sin första match i Båstad 15 eller 16 juli.

ANNONS

Arrangören skriver i pressmeddelandet att det varit rekordstor efterfrågan på biljetter till turneringen i år och man räknar med en ytterligare ökad efterfrågan i och med att Nadal kommer.

Spanjoren åkte ut redan i första omgången av nyligen avslutade Franska mästerskapen mot finalisten Alexander Zverev. Nadal har vunnit 14 titlar i turneringen och OS-turneringen spelas på samma bana, Roland Garros.

LÄS MER:Spansk superduo spelar tillsammans i OS

LÄS MER:Sinner historisk som ny världsetta

LÄS MER:Vi svenskar har glömt konsten att spela riktig tennis

ANNONS