Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Radiosportchefen: "Jerringpriset är som Melodifestivalen"

Kan man tävla om bästa prestationen? - Ja, säger Markus Boger, redaktionschef på Radiosporten.

Han utvecklar:
- Diskussionen om Jerringpriset ger en rättvis bild eller inte får vi med jämna mellanrum – och jag tycker att det är bra eftersom det visar på engagemang i frågan.
Boger menar att eftersom det handlar om hundratusentals röster i ett flertal omgångar får man till slut fram en värdig vinnare.
- Jag tror att det ger en ganska bra bild av folket tycker. Det är lite som med Melodifestivalen: Vann rätt låt? Vann rätt prestation? Svaret kan alltid diskuteras, säger och utvecklar:
- Det blir en snackis, något att samlas kring. Bland utövarna är Jerringpriset stort eftersom folket röstat, säger han.

Röstningen inför årets Idrottsgala kan leda mot en toppnotering.
- Det går lite upp och ner, men jämfört med samma tid i fjol är det stor skillnad i antalet röster, säger Markus Boger.

Orsak?
- 2016 var ett OS-år med svenska medaljer, det påverkar.

Zlatan försvann tidigt...
- Jerringpriset har en stark koppling till landslaget. Det gick dåligt för landslaget i EM och det gick inte så bra för Zlatan i landslaget. Jag tror att det påverkar. Hans framgångar i klubbfotbollen, i Frankrike och i England, var stora men väger inte upp i sammanhanget, säger han.

Inför årets röstning (om fjolårets bästa prestation) var det från början 15 kandidater mot 13 som det vanligtvis brukar vara.

- Vår uppgift är bland annat att visa mångfald och bredd inom idrotten - därför är också urvalet brett. Men den här gången var det så jämnt i bedömningen av prestationerna att det inte gick att urskilja på ett bra sätt. Därför utökade vi med två kandidater, säger Markus Boger.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.