Radiosportchefen: "Jerringpriset är som Melodifestivalen"

Kan man tävla om bästa prestationen? - Ja, säger Markus Boger, redaktionschef på Radiosporten.

ANNONS
|

Han utvecklar:

- Diskussionen om Jerringpriset ger en rättvis bild eller inte får vi med jämna mellanrum – och jag tycker att det är bra eftersom det visar på engagemang i frågan.

Boger menar att eftersom det handlar om hundratusentals röster i ett flertal omgångar får man till slut fram en värdig vinnare.

- Jag tror att det ger en ganska bra bild av folket tycker. Det är lite som med Melodifestivalen: Vann rätt låt? Vann rätt prestation? Svaret kan alltid diskuteras, säger och utvecklar:

- Det blir en snackis, något att samlas kring. Bland utövarna är Jerringpriset stort eftersom folket röstat, säger han.

ANNONS

Röstningen inför årets Idrottsgala kan leda mot en toppnotering.

- Det går lite upp och ner, men jämfört med samma tid i fjol är det stor skillnad i antalet röster, säger Markus Boger.

Orsak?

- 2016 var ett OS-år med svenska medaljer, det påverkar.

Zlatan försvann tidigt...

- Jerringpriset har en stark koppling till landslaget. Det gick dåligt för landslaget i EM och det gick inte så bra för Zlatan i landslaget. Jag tror att det påverkar. Hans framgångar i klubbfotbollen, i Frankrike och i England, var stora men väger inte upp i sammanhanget, säger han.

Inför årets röstning (om fjolårets bästa prestation) var det från början 15 kandidater mot 13 som det vanligtvis brukar vara.

- Vår uppgift är bland annat att visamångfald och bredd inom idrotten - därför är också urvalet brett. Men den här gången var det så jämnt i bedömningen av prestationerna att det inte gick att urskilja på ett bra sätt. Därför utökade vi med två kandidater, säger Markus Boger.

ANNONS