Linnea Stensils. Arkivbild.
Linnea Stensils. Arkivbild.

Rörd Stensils efter bronset: "Sjukt kul"

Ingen VM-final inför mästerskapet. Nu är kanotisten Linnea Stensils helt plötsligt VM-bronsmedaljör på K1 200 meter.

ANNONS
|

Linnea Stensils, 24, tog sig till sin andra final under kanot-VM i portugisiska Montemor-o-Vehlo, efter att ha slutat tvåa i sitt semifinalheat på K1 200 meter.

Hennes andra VM-final i karriären, bör tilläggas.

Och varför inte kröna det med ett superlopp? Det gjorde Stensils som slutade trea och därmed lade beslag på bronset.

- Inför finalen var det bara att jag skulle få en bra start och sen köra mitt lopp, det kändes redan från första draget att jag kom i väg riktigt bra och låg före dem på banorna bredvid. Jag kände att jag tappade lite på sista 30 men jag försökte bara hålla i hop det och så räckte det till ett brons, det var sjukt kul, säger hon till TT.

ANNONS

"Rörd och glad"

Åt segraren Lisa Carrington från Nya Zeeland gick det inte att göra mycket, men bakom henne var det betydligt tajtare. Målfoto fick avgöra hur de resterande medaljerna skulle fördelas, danskan Emma Jørgensen tog silvret och till slut blev Stensils varse om att hon tagit brons.

- Jag blev väldigt rörd och väldigt glad när jag förstod att jag var trea, säger Stensils.

Hon hade sedan tidigare alltså en sjätteplats, på K1 500 meter, från mästerskapet. Och målsättningen inför VM var att ta sig till final på just 200 och 500.

Drömmer om att bli bäst

Nu är hon alltså tredje bäst i världen på den kortare distansen.

- Jag hade inte kunnat föreställa mig att jag skulle ta brons, men jag visste inför att det är så många som är jämna efter Lisa (Carrington). Gör jag en bra dag så kan det gå.

ANNONS

- Det här är något jag drömt om väldigt länge. Men jag drömmer också att någon gång få vara bäst i världen, det är ett väldigt stort steg. Men det känns väldigt lovande inför framtiden.

Stensils paddlade därefter också final på den desto längre distansen K1 5000 meter, men det loppet bröt 24-åringen.

TT

ANNONS